Izvor: B92/Zabava arhiva vesti 19.11.2016

Epska borba dva losa zaleđena u vremenu (FOTO)

B92 19.11.2016
U divljini Aljaske pronađena su dva smrznuta losa, zaleđena u trenutku borbe za ženku. Dva losa potpuno su bila okružena ledom koji je prekrivao manji potok. Bred Vebster, školski učitelj koji je pronašao zamrznute losove, zaključio je kako je… »

Mačak spasao porodicu od trovanja ugljen monoksidom

B92 19.11.2016
Jedan mačak u Varšavi spasao je petočlanu porodicu od opasnog trovanja ugljen monoksidom pošto su primetili da se čudno ponaša i sklanja u predsoblje i pozvali su zato vatrogasce, a pokazalo se da je koncentracija opasnog gasa zvanog "tihi ubica"… »

Nove fotografije najizolovanijeg plemena na svetu (FOTO)

B92 19.11.2016
Fotografije iz vazduha Janomami plemena u Amazoniji koje odbija kontakt sa spoljnim svetom pružaju novi uvid u život ovog misterioznog naroda. Neverovatne fotografije prikazuju kružnu strukturu “jano” u kojoj zajedno žive sve porodice iz… »

"Vanzemaljci su svuda oko nas. Zato ih nismo videli"

B92 19.11.2016
Vanzemaljci stoje iza svih misterija svemira, zaključak je radikalne nove teorije. Drevni vanzemaljski oblici života su postali pokretačka sila iza komplikovane kvantne fizike i fenomena poput tamne materije, smatra astrofizičar Kolumbija univerziteta… »

U ovim zemljama ima najviše preljubnika

B92 19.11.2016
Ove nedelje, sajt za neverstvo, “Illicit Encounters” tvrdio je da je 18. novembar dana kada će vas partner najverovatnije prevariti. Prema prikupljenim podacima, utvrđeni su i zemlje sa najvećim brojem preljubnika. Na samom vrhu nalazi se… »

Leonardo Dikaprio pomaže škotskim beskućnicima

B92 19.11.2016
Američki glumac Leonardo Di Kaprio oduševio je stotine svojih škotskih fanova, nakon što je danas u Edinburgu posetio restoran koji pomaže beskućnike. Di Kaprio je strpljivo potpisivao autograme svojim obožavaocima, od kojih su neki na to čekali… »

“24 minuta” otkriva ko su Srbi bliski s Trampom (VIDEO)

B92 19.11.2016
U najnovijoj epizodi “24 minuta sa Zoranom Kesićem” otkriveno je ko je sve iz okruženja novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa srpskog porekla. “Ovo je emisija koja lično poznaje Donalda Trampa. Naime, Trampova dadlija… »

Crveno blago: Namirnica koja podmlađuje organizam

B92 19.11.2016
Cvekla je izuzetno zdrava i korisna namirnica. Od nje se mogu praviti prelepe salate, kvalitetni presni sokovi i ukusne čorbe. Piše: Marko Aleksandrić Izvor: Danas.rs Ima vrlo malo kalorija i to je razlog što je često sastavni deo raznih dijeta za… »

Imitirao Vučića, premijer pohvalio imitaciju (VIDEO)

B92 19.11.2016
Stend-ap komičara Velimira Tošića, koji je nenadano stekao popularnost imitiranjem Aleksandra Vučića, danas je telefonom pozvao sam premijer i rekao mu da je odličan u tom poslu. Tošić, iz Banatskih Karlovaca, koji je nastupio u šou programu "Ja… »

Nil Degras Tajson: Kad sretnem Trampa, uhvatiću ga za međunožje

B92 19.11.2016
Slavni astrofizičar Nil Degras Tajson planira da privuče pažnju Donalda Trampa tako što će ga “uhvatiti za međunožje”. “Kad sretnem predsednika Trampa, možda ću ga prvo uhvatiti za međunožje – da privučem njegovu… »