Izvor: B92/Svet arhiva vesti 19.11.2016

Seul na ulicama, stotine hiljada traže ostavku predsednice

B92 19.11.2016
Seul -- Stotine hiljada demonstranata okupilo se na ulicama Seula, četvrti put za četiri nedelje, zahtevajući ostavku predsednice Park Guen-hje. Prošle nedelje na protestima je učestvovalo milion ljudi širom zemlje, a samo u Seulu, prema tvrdnjama… »

Nijeto: Meksiko želi dijalog s Trampom

B92 19.11.2016
Meksički predsednik Enrike Penja Nijeto izjavio je da će se zalagati za dijalog sa "novom agendom" s novoizabranim američkim predsednikom Donaldom Trampom . Tramp je ranije najavio "protekcionističke mere" protiv Meksika kako bi "zaštitio radna mesta… »

Rusi besni, Švajcarska: Lovci u rutinskoj kontroli

B92 19.11.2016
Švajcarska je saopštila da su njihovi vojni avioni koji su leteli nedaleko od aviona ruske delegacije na putu za Peru obavljali rutinsku kontrolu, piše Rojters. Ruska ambasada u Bernu je ranije uputila protestnu notu zahtevajući objašnjenje od… »

Obama o Snoudenu: Ne može pomilovanje bez odlaska na sud

B92 19.11.2016
Berlin -- Odlazeći predsednik SAD Barak Obama izjavio je da ne može da donese odluku o pomilovanju Edvarda Snoudena pre nego što se on pojavi na sudu. "Ne mogu da pomilujem nekoga ko se pre toga nije pojavio pred sudom i izneo svoj slučaj", rekao je… »

Tramp se nagodio oko tužbe od 25 miliona dolara

B92 19.11.2016
Vašington -- Donald Tramp je pristao da se nagodi oko tužbi za prevare vezane za seriju predavanja o nekretninama na Univerzitetu Tramp za 25 miliona dolara. Nagodbom bi bio završen spor koji je pratio Trampa tokom cele kampanje i doveo do jednog od… »

Razgovor Trampa i Romnija bio "dalekosežan"

B92 19.11.2016
Njujork -- Kandidat za predsednika SAD 2012. godine Mit Romni izjavio je, nakon sastanka sa Donaldom Trampom, da su imali "dalekosežan" razgovor. Romni nije precizirao da li će se pridružiti Trampovom kabinetu. On i Tramp privatno su se sastali u… »

Nemci grade zid visok 4 metra da se ograde od izbeglica

B92 19.11.2016
Počela je gradnja zida kojim bi se stanovnici nemačkog Minhena ogradili od kampa predviđenog za useljavanje izbeglica. Reč je o zidu koji podseća na Berlinski, a kako navode strani mediji, u naselju Neuperlah u Minhenu, gde se nalazi izbeglički… »

Erdogan: Razočaran sam Obamom i SAD

B92 19.11.2016
Vašington -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je Sjedinjene Američke Države zbog pristupa sirijskoj krizi rekavši da je "razočaran" Vašingtonom. Erdogan je u intervjuu za CBS rekao da je rezultat američke politike u Siriji… »

UN: U napadima na Alep poginuo 31 civil

B92 19.11.2016
U vazdušnim napadima i bombardovanju sirijske vojske u Alepu, poginuo je 31 civil, saopštili su zvaničnici Ujedninjenih nacija, prenosi AFP. Od utorka, kada su počeli napadi Vlade na položaje pobunjenika u istočnom delu Alepa, ubijeno je skoro 100… »

Snouden tvrdi: Zgrada AT&T u Njujorku špijunski centar NSA

B92 19.11.2016
Njujork -- Bivši zaposleni u Agenciji za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvard Snouden tvrdi da ima informacije da se u zgradi AT&T nalazi tajna stanica za prisluškivanje NSA. Reč je o poznatoj zgradi u Njujorku iz koje radi telekomunikacijska kompanija… »