Izvor: B92/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 19.11.2016

Facebook kupio startap koji se bavi veštačkom inteligencijom

B92 19.11.2016
Globalna društvena mreža Facebook kupila je startap kompaniju FacioMetriks koja je razvila softver za prepoznavanje crta lica, a koja je nastala pod okriljem pitsburškog Univerziteta Karnegi Melon. Detalje sporazuma nisu obelodanili ni Facebook, sa… »

Qualcomm razvio bateriju koja se puni samo pet minuta

B92 19.11.2016
Telefoni su iz generacije u generaciju sve napredniji s boljim ekranima, bržim procesorima, ali sve to uzima svoj danak i velikoj većini je radni vek baterija najveći prigovor. Svi bi heli da ne pune telefon svako veče ili još gore, kad smo u žurbi… »

Blizzard nije otkrio novu Warlock legendarnu kartu

B92 19.11.2016
Iako je večeras oko 20h po našem vremenu trebala da bude prikazana nova Warlock legendarna iz Mean Streets of Gadgetzan seta, to se nije desilo. Karta je trebalo da bude otključana putem pritiskanja određenog dugmeta na sajtu ekspanzije, i svaki klik… »

Apple: S našim telefonom je sve u redu, ali ste vi smotani

B92 19.11.2016
Apple iPhone 6s i 6 Plus “pati” od takozvane “bolesti dodira”. Ova “bolest” manifestuje se treperavom sivom linijom na ekranu i nefunkcionalnim touchscreen-om. Međutim, iz Applea kažu da se telefoni… »

Fortuna Championship Series – rezultati 4. kola

B92 19.11.2016
Stigli smo skoro do polovine sezone domaće LoL lige. Trenutni raspored na tabeli nije mnogo promenjen usled tehničkih problema koji su onemogućili igranje drugog i trećeg meča 4. kola, ali prvi meč u danu je definitivno bio vredan gledanja. GGSmurf… »

Virtus.Pro u velikom finalu The Summit 6

B92 19.11.2016
Trećeg dana takmičenja na The Summit 6 turniru u BTS vili u Los Anđelesu igrana su dva eliminaciona meča i pobedničko finale za mesto u velikom finalu. Team NP vs EHOME Team NP, predvođen Džeki “EternalEnvy” Maom, je eliminisao EHOME… »

Ovo je nova hit igrica koja je zaludela svet

B92 19.11.2016
Čak i ako vam crtanje nikad nije bila jača strana, garantujemo da ćete se uz ovu igricu dobro zabaviti. Reč je Googleovoj kreaciji u kojoj veštačka inteligencija pokušava da pogodi šta ste nacrtali, a vama je zadato šest pojmova i za svaki imate… »