Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 19.11.2016

AMSS: Vedro vreme i dobra prohodnost puteva

Blic 19.11.2016
Pretežno vedro i toplo vreme ove večeri uslovljava dobru prohodnost puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Kako se navodi, prvi dan vikenda ipak donosi pojačan intenzitet saobraćaja širom Srbije, pa se vozačima savetuje više opreza za volanom… »

Nestalo pola Beograda: Od 1992. godine Srbija izgubila 600.000 stanovnika!

Blic 19.11.2016
Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika i sve to utiče na poremećenu starosnu strukturu, izjavila je danas rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije… »

Saša Janković: Potrebna bolja prevencija i zaštita dece u Srbiji

Blic 19.11.2016
Čestitajući deci njihov praznik, Svetski dan deteta, zaštitnik građana Saša Janković i zamenica zaštitnika građana za prava deteta i rodnu ravnopravnost Gordana Stevanović poručili su danas da u ostvarivanju i zaštiti prava deteta ne može biti… »

Hitne mere u novom Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici

Blic 19.11.2016
Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici uvodi potpuno nove hitne mere - udaljavanje nasilnika iz porodice i zabranu prilaska žrtvi, kao i profesionalno-disciplinsku odgovornost za službenike koji ne budu postupali u skladu sa zakonom, izjavila je… »

Organizacije civilnog društva odbijaju da učestvuju u izboru članova REM-a

Blic 19.11.2016
Grupa organizacija civilnog društva saopštila je danas da odbija da učestvuje u "lažiranom procesu" izbora članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Srbije i ukazuje da ima "zloupotrebe i političkih pritisaka". Rok za prijavu na… »

Medalje UN za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

Blic 19.11.2016
Kontigentu Vojske Srbije (VS) angažovanom u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) danas su uručene medalje svetske organizacije zbog rezultata ostvarenih u pružanju medicinske podrške vojnoj, civilnoj i policijskoj komponenti… »

Oni rade najopasnije i najodgovornije poslove za smešnu platu

Blic 19.11.2016
Oni čuvaju granice i po snegu i po ledu, prvi su na udaru u slučaju nereda, brinu se o bezbednosti države. One čuvaju decu, prate svaki njihov korak, uče ih i prosvećuju. One godišnje obavljaju stotine porođaja, učestvuju u rađanju novog… »

Svetska zdravstvena organizacija: Zika ne zahteva hitnost

Blic 19.11.2016
Svetska zdravstvena organizacija (WHO) saopštila je da Zika virus i povezane neurološke komplikacije više ne zahtevaju hitnu međunarodnu reakciju, ali da i dalje ostaju izazov za zdravstvo. Kako prenosi Rojters, Komitet za hitne slučajave Svetske… »

U: novosadskoj kasarni ispraćeni mirovnjaci u Liban

Blic 18.11.2016
Pripadnici pešаdijske čete Prve brigаde Kopnene vojske Srbije ispraćeni su danas u novosadskoj kasarni "Jugovićevo" u multinаcionаlnu operаciju UNIFIL u Libаnu, pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije… »

"Nismo lopovsko selo": Boljkovčani ljuti zbog optužbi za krađu ograde sa autoputa Ljig-Preljina

Blic 18.11.2016
U Boljkovcima vlada zavera ćutanja,a meštani ovog takovskog sela tvrde da ne znaju ko je muškarac N.N. (53) iz njihovog sela koji je osumnjičen da je ukrao 100 metara zaštitne ograde sa autoputa Ljig – Preljina. Boljkovčani kažu da policija treba… »