Izvor: Blic/Ekonomija arhiva vesti 19.11.2016

Đulijani o Srbiji: Rekao sam im: Trebalo je da vas bombarduju!

Blic 19.11.2016
U aprilu 2012. godine boravio sam u Beogradu kako bi dao savete za bolji razvoj grada, kao i savete Aleksandru Vučiću, koji je tada bio kandidat za gradonačelnika, rekao je bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani. On važi za jednog od glavnih… »

Ministar odbrane u Priboju: FAP neće u stečaj, radiće za Vojsku Srbije

Blic 19.11.2016
Prilikom posete Fabrici automobila Priboj Ministar odbrane potvrdio je da ova fabrika neće otići u stečaj i nagovestio nove poslove ovog preduzeća sa Vojskom Srbije. Uoči ročišta po Unapred pripremljenom programu reogranizacije FAP, zakazanog za… »

MMF: Zakon o veteranima dovodi u opasnost ekonomsku budućnost Kosova

Blic 19.11.2016
Misija Međunarodnog monetarnog fonda zatražila je od Vlade Kosova da što pre pronađe rešenje za isplatu nadoknada veteranima bivše OVK, jer će u suprotnom izgubiti 100 miliona evra sredstava iz stend-baj aranžmana. U saopštenju MMF-a se kaže da… »

Poledica: Srbija će biti tranzitno čvorište regiona

Blic 19.11.2016
Izgradnjom pruge Beograd-Budimpešta Srbija će postati tranzitno čvorište regiona i deo novog koridora koji povezuje Aziju i Evropu, što zemlji otvara mogućost za veći transport robe, izgradnju novih logističkih centara i privlačenje investicija… »

Znali da truju decu, a ništa nisu uradili: Proizvođač "juvitana" kašica upozoren zbog pesticida još prošle godine

Blic 19.11.2016
Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" ustanovio je i prošle godine da 10 uzorkovanih proizvoda "Svislajona" za ishranu beba sadrži pesticide. Ministarstvo zdravlja još prošle godine izdalo je upozorenje "Svislajonu" da obrati pažnju… »

Karađorđević: Žensko preduzetništvo važno za privredu

Blic 18.11.2016
Princeza Katarina Karađorđević učestvovala je u Njujorku na konferenciji "Podrška ženskom ekonomskom osnaživanju kroz politike i programe vlada i UN" u Ujedinjenim nacijama, gde je poručila da treba da se podigne svest o značaju ženskog… »

Matić: Usvojena stratešška dokumenta za razvoj IT industrije

Blic 18.11.2016
Držžavni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da je donoššenje Strategije razvoja industrije informacionih tehnologija otvorilo velike mogućnosti za podsticaj IT sektoru, čime je Vlada Srbije potvrdila… »

Altiparmakov: Definitivno otklonjena kriza javnog duga

Blic 18.11.2016
Vlada Srbije će do kraja ove godine uspeti da zaustavi rast javnog duga, izjavio je danas član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov dodajući da je definitivno otklonjena kriza javnog duga na koju je Fiskalni savet prethodnih godina upozoravao… »