Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 19.11.2016

Ministri ponosni na svoj rad: Mihajlović na autoput, Ljajić na turizam a Vulin zbog smanjenja nezaposlenosti

Blic 19.11.2016
Najponosnija sam na napredak na Duing biznis listi (Doing busineš), a zatim i na završetak dela autoputa od Ljiga do Preljine, kaže potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. - Za mene je vrlo… »

LDP: Nikolić da ne ugrožava rezultate u dijalogu Beograd-Priština

Blic 19.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić mora da pazi na težinu izgovorenih reči i ne sme svojim izjavama da ugrožava do sada postignute rezultate u razgovorima sa Prištinom, kaže lider LDP Čedomir Jovanović. Kako kaže, umesto nastavka pregovora i… »

DS: SNS na vlasti nije 100 nego 1.500 dana

Blic 19.11.2016
Demokratska stranka (DS) smatra da se ne može govoriti o 100 dana vlade, kada su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka (SNS) četiri godine sa istim koalicionim partnerima na vlasti. - Poražavajuća statistika Vučićevih 100, ali i 1.500 dana… »

Tahiri: Nikolić vidi samo Rusiju

Blic 19.11.2016
Prekid dijaloga Beograda i Prištine značio bi i prekid evropskog puta Srbije, kaže ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri. Komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će Srbija prekinuti dijalog sa Kosovom ukoliko Kosovo… »

Dveri: Ostavka Maje Gojković i izbacivanje Rističevića iz Skupštine Srbije

Blic 19.11.2016
Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović zatražio je danas ostavku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i izbacivanje poslanika vladajuće SNS kolacije Marjana Rističevića zbog, kako je naveo, "neviđene represije vlasti nad opozicijom" i… »

Zukorlić: Pružam ruku pomirenja i Ljajiću

Blic 19.11.2016
Narodni poslanik Moamer Zukorlić pozvao je danas potpredsednika Vlade i predsednika SDPS Rasima Ljajića da sve dosadašnje sukobe ostave iza sebe. On je u sapštenju dostavljenom medijima naveo da oseća olakšanje znajući da će gest premijera… »

Đurić: Telekomunikacioni sistem Srbije od Horgoša do Šar planine

Blic 19.11.2016
Dogovorom u Briselu povećan je broj građana južno od Ibra koji mogu da pristupe Telekomovom signalu novim rasporedom baznih stanica i prvi put posle mnogo godina telekomunikacioni sistem Srbije zastupljen je od Horgoša do Šar planine, izjavio je… »

Brnabić:U IT-u malo kasnimo, stižemo svet za dve godine

Blic 19.11.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, koja je na čelu tima vlade za IT sektor, izjavila je da Srbija ne zaostaje mnogo za razvijenim zemljama u toj oblasti i najavila da ćemo vodeće zemlje, poput SAD i Kine, stići već za dve… »

Kanadski mediji: Srbija će podržati Kanadu u sbun

Blic 19.11.2016
Kanada je dobila podršku Srbije za mesto nestalne članice SB UN 2020. godine, iako je pre 17 godina učestvovala u vazdušnim napadima NATO na Srbiju, tvrde kanadski mediji. Kanada je priliku za članstvo u SB UN izgubila 2010. godine od Portugalije, a… »

Zukorlić šef gradilišta: Poslanik bahato tvrdi da nema veze s divljom gradnjom, ali ga slike demantuju

Blic 19.11.2016
Narodni poslanik Muamer Zukorlić i dalje tvrdi da nema nikakve veze sa divljom gradnjom u centru Novog Pazara iako je uslikan kako nadgleda radove kao kakav šef gradilišta. Zukorlić se toliko uživeo u kršenje zakona da je u medijima otvoreno priznao… »