Izvor: Blic/Regioni arhiva vesti 19.11.2016

Prevrnuo se automobil kod Malošišta, muškarac lakše povređen

Blic 19.11.2016
Muškarac star 31 godinu povređen je juče oko 18 časova kada je automobil u kome se nalazio sleteo sa puta Niš-Malošište i prevrnuo se, saznaje Beta u niškoj Hitnoj pomoći. Prema rečima lekara, muškarac povređen u ovo nezgodi prebačen je u… »

Kendi Dalfer za počasnog građanina Niša

Blic 19.11.2016
Nišvil džez festival uputio je predlog Skupštini grada Niša da na nekoj od narednih sednica dodeli status počasnog građanina grada Niša svetskoj saksofonistkinji Kendi Dalfer. Razlog je kako kažu njen doprinos promociji Nišvila i Grada. Kendi je… »

Lov na tartufe u: rezervatu Bara Zasavica traže skupocene gljive

Blic 19.11.2016
Crni i beli tartufi, skupe podzemne gljive za kojima vlada velika potražnja na svetskom tržištu, nađeni su u šumama Specijalnog rezervata prirode Bara Zasavica. - Od 1.800 hektara Specijalnog rezervata prirode, 200 hektara zauzimaju šume topole… »

Objavljena knjiga o Lešnici

Blic 19.11.2016
Milojko Urošević (58), doktor veterine iz Lešnice, posle dve godine prikupljanja građe i pisanja, objavio je knjigu "Lešnica za početnike". Izdavač je Kulturno-prosvetno društvo "Jadar" iz ove varošice i knjiga je štampana u 300 primeraka, bez… »

Novina na Zlatiboru: Konji za rentiranje dobijaju "krov nad glavom"

Blic 19.11.2016
Najznačajnija novina u predstojećoj zimskoj sezoni na Zlatiboru, kaže zamenik predsednika opoštine Čajetina Arsen Đurić, je novi lokalitet za iznajmljivanje konja i fijakera nedaleko od početne stanice panoramske gondole. -Radovi su počeli i u… »

Priznanja olimpijcima iz Vranja: Gimnazija "Bora Stanković" rasadnik vrsnih đaka

Blic 18.11.2016
Vanserijski učenici Gimnazije "Bora Stanković" iz Vranja Milan Pešić, Anastasija Petković, Jana Stanković i Kristina Jevremović, koji su pobrali lovorike na nedavnoj međunarodnoj Bios olimpijadi u Rusiji, primiće sutra specijalna priznanja u Art… »

Opština Prokuplje više ne finansira svoja dva građevinska preduzeća

Blic 18.11.2016
Opštinsko veće Prokuplja je danas odlučilo da obustavi budžetsko finansiranje Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje i Direkcija za izgradnju, urbanizam i stambene poslove. Po odluci Opštinskog veća, JP za urbanizam i uređenje i Direkcija za… »

Predstavljen treći roman trilogije "Purpur Arkone"

Blic 18.11.2016
Omladinski centar u Loznici organizovao je večeras predstavljanje romana "Sjaj bezdana" autorke Drine Štajnberg. Reč je o trećoj knjizi trilogije "Purpur Arkone", kojoj su prethodili romani "Miris nasleđa" i "Zemlja Mraza", čija tema je… »

Pirot dobija novac za obnovu tvrđave i nabavku opreme za porodilište

Blic 18.11.2016
Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić potpisao je u Bugarskoj ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije srednevekovne tvrđave Kale. Reč je o IPA Programu prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, a vrednost projekta koji grad Pirot realizuje sa… »

Jednokratna novčana pomoć: Arilje za prvorođene bebe izdvaja 10.000 dinara

Blic 18.11.2016
Lokalna samouprava u Arilju odlučila je da uruči jednokratnu novčanu pomoć svim novorođenim bebama. Potrebno je da roditelji imaju prebivalište na teritoriji ove opštine u trenutku podnošenja zahteva. Visina jednokratne novčane pomoći je 10.000… »