Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Janković: Bez kompromisa u zaštiti dece

Danas 19.11.2016
U ostvarivanju i zaštiti prava deteta ne može biti kompromisa i interesi deteta moraju imati prednost nad drugim važnim državnim ciljevima. Povodom Svetskog dana deteta,državne organe i društvene organizacije, podsetili su zaštitnik građana Saša… »

Kuburović: Saradnja svih organa

Danas 19.11.2016
Zakon protiv porodičnog nasilja predviđa obaveznu saradnju svih organa, pre svega tužilaštva, sudova i policije, ali se uključuju u rad i druge ustanove - vaspitne, zdravstvene. Mogu da se uključe i Nacionalne službe za zapošljavanje ukoliko je u… »

Civilno društvo: Lažiran proces za izbor članova REM-a

Danas 19.11.2016
Organizacije civilnog društva zahtevaju od Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine da obustavi ponavljanje postupka izbora za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije ... ... (Savet REM) iz redova civilnog društva i vrati… »

Virus zika više nije opasnost

Danas 18.11.2016
Virus zika više ne predstavlja opasnost za globalno javno zdravlje, ali ostaje izazov, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija. "Virus zika, kao i komplikacije povezane sa njim, više ne predstavljaju opasnost za globalno javno zdravlje, ali je to… »

Ispraćaj mirovnjaka u Liban

Danas 19.11.2016
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković danas je u novosadskoj kasarni "Jugovićevo“ prisustvovao svečanom ispraćaju pripadnika pešadijske čete Prve brigade Kopnene vojske u Mirovnu Operaciju UNIFIL u Liban. Ne idete na… »

Sudbina kao 3 x 12

Danas 19.11.2016
Srećko Mihailović je sigurno jedan od najboljih metodologa za istraživanje javnog mnjenja u Srbiji. Istraživački tim agencije Demostat uradio je pod njegovim vođstvom temeljno istraživanje raspoloženja građana Srbije na reprezentativnom uzorku… »

Odlazak velikog profesora

Danas 19.11.2016
Političke nauke u Srbiji i u regionu ostaju bez jednog od najvećih politikologa, teoretičara politike, velikog profesora-učitelja demokratije, prof. dr Vučine Vasovića. Iako ne pripada generaciji "osnivača", sigurno spada u red utemeljivača… »

Samoubistvo u zatvoru?

Danas 19.11.2016
Aktivista kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Astrit Dehari izvršio je samoubistvo u zatvoru u Prizrenu, saopštilo je tužilaštvo, navode danas prištinski mediji. U autopsijskom izveštaju se tvrdi da je uzrok smrti gušenje koje je Dehari… »

Zanimljivi nalazi arheologa u Ramu

Danas 19.11.2016
Pronađen sloj starijih utvrđenja poput rimske faze i iz vizantijskog perioda, pa to ukazuje da se Ram i pre turske vladavine koristio kao strateško mesto. Ramska tvrđava, jedno od najimpozantnijih i najstarijih utvrđenja na Dunavu, biće obnovljena… »

Crtanje mete i zamena teza

Danas 19.11.2016
Zašto je vlasti naprednjaka potrebna takva zamena teza - da se svako pitanje o bliskom premijerovom okruženju - smesta okarakteriše kao crtanje mete, satanizovanje i smišljena negativna kampanja? To što tu zamenu najrevnosnije vrše mediji i njihovi… »