Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 19.11.2016

Bela kuća: Gnusno bombardovanje bolnica u Alepu

Glas Amerike 19.11.2016
Savetnica Bele Kuće za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs upozorila je sirijski režim i njegove ruske saveznike da će biti odgovorni za gnusno bombardovanje bolnica u pobunjeničkim delovima Alepa. Sjedinjene Države najsnažnije osuđuju te strašne… »

Novi uredjaj probudio nadu u lek za paralizu

Glas Amerike 19.11.2016
Naučnici u Švajcarskoj uspešno su testirali novu spravu koja bi nepokretnima mogla da pomogne da ponovo preuzmu kontrolu nad svojim udovima. Uz pomoć te naprave, dva paralizovana majmuna pokrenula su noge i to bežičnim prenosom moždanih talasa… »

Zavisnost od opijata prisutna i medju decom!

Glas Amerike 19.11.2016
Već skoro 20 godina, zavisnost od opijata proširila se u Sjedinjenim Državama do tačke u kojoj je sada postala epidemija, izazvana legalnim i ilegalnim supstancama. Lekovi protiv bolova koji sadrže narkotike ili opijate, doveli su do hiljada smrtnih… »

Dinosaurusi "oživeli" u najstarijem britanskom zabavnom parku

Glas Amerike 19.11.2016
Zabavni park na ostrvu Vajt privlači pažnju javnosti na bogastvo fosila dinosaurusa u tom području. U parku “Blekgeng Čajni”, osnovanom 1843. na južnoj strani britanskog ostvra, mogu se naći roboti dinosaurusi koji mogu da hodaju, njišu… »

"Laving" - priča o ljubavi koja je promenila Ameriku

Glas Amerike 19.11.2016
Film „Laving“ baziran je na istinitoj priči i prikazuje intimni portret Ričarda i Mildred Laving, belca i crnkinje, koji su prkosno ustali protiv zakona o rasnom mešanju u njihovoj rodnoj državi Virdžiniji 1957. godine i venčali se u susednom… »

Tramp traži izvinjenje pozorišta

Glas Amerike 19.11.2016
Novoizabrani predsednik Donald Tramp pozvao je ansambl brodvejskog mjuzikla Hamilton da se izvini novoizabranom potpredsedniku Majku Pensu nakon što se jedan od vodećih glumaca oštro obratio budućem potpredsedniku posle sinoćne predstave. Pens, koji… »

Obama u Peruu sa azijsko-pacifičkim liderima

Glas Amerike 19.11.2016
Predsednik Obama doputovao je u Peru, poslednju stanicu svoje poslednje posete inostranstvu u svojstvu predsednika, gde će pokušati da umiri američke saveznike u azijsko-pacifičkom regionu, nakon izbora Donalda Trampa. Predsednički avion sleteo je… »

Ogroman skok broja raseljenih iz Mosula

Glas Amerike 19.11.2016
Ujedinjene Nacije saopštile su da je, mesec dana od početka bitke za Mosul, značajno povećan broj ljudi koji napuštaju gusto naseljena gradska područja tog okupiranog grada u Iraku. Broj raseljenih se utrostručio tokom poslednje dve nedelje, sa 22… »

Mit Romni sa Trampom o položaju šefa diplomatije

Glas Amerike 19.11.2016
Novoizabrani predsednik Donald Tramp sastao se u subotu sa Mitom Romnijem, jednim od Trampovih najvećih republikanskih kritičara koji se sada spominje kao potencijalni kandidat za državnog sekretara. Odnosi između Trampa i Romnija bili su zategnuti… »