Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Predivan dan pred nama: Danas sunčano, do 19 stepeni, uveče naoblačenje

Kurir 19.11.2016
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, osim u Timočkoj Krajini, gde će biti hladnije, uz postepeno povećanje oblačnosti tokom dana.Uveče i noću na severu i zapadu umereno naoblačenje. Duvaće slab i umeren, južni i… »

Demografi izneli alarmantne podatke: Srbija od 1992. izgubila više od 600.000 stanovnika

Kurir 19.11.2016
BEOGRAD - Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika i sve to utiče na poremećenu starosnu strukturu, izjavila je danas rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku… »

Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici uvodi: Hitne mere udaljenja nasilnika iz kruga žrtve

Kurir 19.11.2016
BEOGRAD - Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici uvodi potpuno nove hitne mere - udaljavanje nasilnika iz porodice i zabranu prilaska žrtvi, kao i profesionalno-disciplinsku odgovornost za službenike koji ne budu postupali u skladu sa zakonom… »

Irinej u poseti patrijarhu kirilu: Ruse i Srbe ujedinjuje vera i zajednički prolivena krv za slobodu

Kurir 19.11.2016
BEOGRAD/MOSKVA - Ruski i srpski narod ujedinjuju pravoslavna vera, kao i zajednički prolivena krv za slobodu, poručio je danas patrijarh srpski Irinej u razgovoru sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom. Kako je prenela Televizija Hram, patrijarh… »

Proslava u Nišu: Kopnena vojska obeležila svoj dan

Kurir 19.11.2016
NIŠ - Pripadnici Kopnene vojske Srbije se danas u Nišu, povodom obeležavanja Dana Kopnene vojske i Dana pešadije prikazali naoružanje i i predstavili svoje veštine. Vojnici su u niškoj Tvrdjavi demonstrirali spuštanje iz helikoptera uz pomoć… »

SZO: Virus zika više nije opasnost, ali...

Kurir 19.11.2016
Virus zika više ne predstavlja opasnost za globalno javno zdravlje, ali ostaje izazov, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija. "Virus zika, kao i komplikacije povezane sa njim, više ne predstavljaju opasnost za globalno javno zdravlje, ali je to… »

Vojni sindikat: Ovo su razlozi za naš protest 27.novembra

Kurir 19.11.2016
BEOGRAD - Vojni sindikat Srbije naveo je danas razloge zbog kojih je najavio protest, 27. novembra, a prvi na listi je zahtev za usklađivanje osnovice za obračun plata profesionalnih pripadnika VS sa zakonskim minimumom. Kako je navedeno u saopštenju… »

Imitirao Vučića: Velimir se iznenadio kad ga je premijer pozvao, a evo šta mu je i rekao...

Kurir 19.11.2016
Učesnik takmičarskog šou programa "Ja imam talenat" stend ap komičar Velimir Tošić iz Banatskih Karlovaca koji je publiku oduševio svojom imiticijom premijera Srbije Aleksandra Vučića, otkrio je da je danas od predsednika Vlade Srbije primio… »

MUP: Disciplinski postupak protiv četiri policijaca zbog incidenta sa migrantima na aerodromu

Kurir 19.11.2016
BEOGRAD - Povodom događaja koji se 6. oktobra ove godine dogodio na aerodromu Nikola Tesla, a vezano za postupanje policijskih službenika prema tunižanskom državljaninu I.F. Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da se I.F. tokom boravka u… »

Misterija: Nestalo opasno meso iz 1982. godine namenjeno Srbiji!

Kurir 19.11.2016
Ministarstvo poljoprivrede tvrdi da smrznuta roba nije stigla u Crnu Goru, a stručnjaci da se ne zna kako bi ono delovalo na ljude. Meso staro 34 godine totalno je neupotrebljivo, ali nije jasno kako bi ubacivanje u mesne prerađevine, poput salama i… »