Izvor: N1 Info/Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Danas sunčano i toplo, temperatura i do 19 stepeni

N1 Info 19.11.2016
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme, s temperaturom do 19 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Uveče i noću na severu i zapadu očekuje se umereno naoblačenje. Duvaće slab do umeren vetar, u košavskom… »

Janković: Zbog mera štednje otežan položaj dece

N1 Info 19.11.2016
Zaštitnik građana Saša Janković i zamenica zaštitnika građana za prava deteta i rodnu ravnopravnost Gordana Stevanović, povodom Svetskog dana deteta, podsećaju državne organe i društvene organizacije da u ostvarivanju i zaštiti prava deteta ne… »

Zakon SAD: Homeopatski lekovi da nose oznaku "ne deluje"

N1 Info 19.11.2016
Federalna trgovačka komisija SAD je saopštila da je stupio na snagu zakon po kome homeopatski lekovi, koji su se kupovali bez recepta u Americi, moraju da nose oznaku gde se jasno naglašava da oni "ne deluju". Homeoptaija je grana medicinske… »

Zašto rane sporije zarastaju kod starijih osoba?

N1 Info 19.11.2016
Što je čovek stariji, toliko je njegovom telu teže da zaceli. Ova činjenica je zvanično prihvaćena tokom Prvog svetskog rata, kada je primećeno da rane sporije zarastaju na starijim vojnicima. Sve do danas, istraživači nisu uspevali da otkriju… »

Besplatno za onkološke bolesnike - Srbija dobija prvi hospis

N1 Info 19.11.2016
Prema statističkim podacima, u Srbiji godišnje 20 hiljada ljudi umre od kancera, od čega samo jedna trećina njih premine u bolnici, dok za ostale ne postoje validni podaci. Belhospis već 12 godina na teritoriji Beograda, Stare Pazove i Pančeva… »

Pušački bronhitis (HOBP) je treći uzročnik smrti u svetu

N1 Info 19.11.2016
Hronična opstruktivna bolest pluća (HOBP) će do 2020. godine biti treći vodeći uzrok smrti u svetu, odmah posle srčanog i moždanog udara, upozorila je lekarka u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Ljiljana Nikčević. Ona je izjavila… »

Mačak spasao porodicu od trovanja ugljen monoksidom

N1 Info 19.11.2016
Jedan mačak u Varšavi spasio je petočlanu porodicu od opasnog trovanja ugljen monoksidom pošto su primetili da se čudno ponaša i sklanja u predsoblje i pozvali su zato vatrogasce, a pokazalo se da je koncentracija opasnog gasa zvanog "tihi ubica"… »