Izvor: Peščanik/Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Uvod u diktaturu

Peščanik 19.11.2016
Parlamentarni TV rijaliti nad kojim se već deceniju i po zgražavamo samo je odraz u ogledalu – slika Srbije. Cirkuske predstave, farse, nesposobni, nepismeni i primitivni poslanici se nisu pojavili ovih dana ili meseci. Kao što i oni koji se trude da… »

Razgrtanje gorkog taloga naše prošlosti

Peščanik 19.11.2016
Predstavljanje knjige Huberta Butlera: „Balkanski eseji“, u prijevodu s engleskog Hane i Srđana Dvornika, izdavač: Fraktura 2016. O prošlosti se može, a na žalost to se i najčešće čini, otvoreno lagati; mogu se izostaviti, relativizirati ili… »

Javni poziv na LGBT otpor

Peščanik 19.11.2016
Reakcija na vest: http://gayecho.com/news/navijac-izbo-obezbedenje-gej-kluba-u-beogradu/ U Srbiji se na homoseksualnost u najboljem slučaju gleda kao na nezrelu koještariju obesne omladine, a u najgorem slučaju (ne tako retko zastupljenom, mada na… »

Predsednik i njegovi ljudi

Peščanik 19.11.2016
Sad kada već i osnovci pišu domaće zadatke o budućnosti pod g. Trampom, o novinarima i da ne govorim, stvar je sujete da se i ja umešam u tu lavinu nekim svojim prilogom. Nije mi namera da prorokujem, nego da naređam podatke pa neka čitaoci sami… »

O pokojniku sve najlepše

Peščanik 19.11.2016
Grobljansko-zadušni etos protiv Dimitrija Tucovića II [1] Imajući u vidu da se ovih dana realizuje ideja o izmeštanju zemnih ostataka i spomenika pokojnoga Dimitrija Tucovića sa trga Slavija (bivši Dimitrija Tucovića), ne bi nas smela iznenaditi u… »