Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Srbija od 1992. izgubila više od 600.000 stanovnika

Politika 19.11.2016
Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika i sve to utiče na poremećenu starosnu strukturu, izjavila je danas rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije… »

Janković: U zaštiti prava deteta ne može biti kompromisa

Politika 19.11.2016
Čestitajući deci njihov praznik, Svetski dana deteta, zaštitnik građana Saša Janković i zamenica zaštitnika građana za prava deteta i rodnu ravnopravnost Gordana Stevanović poručili su danas da u ostvarivanju i zaštiti prava deteta ne može… »

Hitne mere u novom Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici

Politika 19.11.2016
Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici uvodi potpuno nove hitne mere - udaljavanje nasilnika iz porodice i zabranu prilaska žrtvi, kao i profesionalno-disciplinsku odgovornost za službenike koji ne budu postupali u skladu sa zakonom, izjavila je… »

Patrijarh Irinej u Moskvi

Politika 19.11.2016
Putin odlikovao patrijarha Kirila za zasluge prema otadžbini. BEOGRAD/MOSKVA - Ruski i srpski narod ujedinjuju pravoslavna vera, kao i zajednički prolivena krv za slobodu, poručio je patrijarh srpski Irinej u razgovoru sa patrijarhom moskovskim i sve… »

Vojni sindikat o razlozima za protest

Politika 19.11.2016
Vojni sindikat Srbije naveo je danas razloge zbog kojih je najavio protest, 27. novembra, a prvi na listi je zahtev za usklađivanje osnovice za obračun plata profesionalnih pripadnika VS sa zakonskim minimumom. Kako je navedeno u saopštenju tog… »

Kilometri auto-puteva i železara brane vladu ali…

Politika 19.11.2016
Nemojte da brinete, napadi na vladu će biti još veći i jači, rekao je juče premijer Aleksandar Vučić. Premijer Aleksandar Vučić ocenio je povodom 100 dana rada vlade da su ministri radili pristojno i dobro, a da je on mogao i morao bolje. On je… »

Stojane, kume postistinite ere

Politika 19.11.2016
Srpski Amerikanac Stiv Tešić je po navodima Oksforda prvi smislio kovanicu koja je posle „bregzita” i američkih izbora proglašena za međunarodnu reč godine. Dve milijarde reči poseduje u svom korpusu najeminentnija lingvistička mašinerija… »

Sutra je Svetski dan deteta

Politika 19.11.2016
Svetski dan deteta, 20. novembar, obeležava se sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na sve obaveze koje društvo ima prema deci, kao i na najvažnije probleme sa kojima se deca suočavaju. Tim povodom, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i… »

Bošnjaci sutra obeležavaju nacionalni praznik

Politika 19.11.2016
NOVI PAZAR - Bošnjaci sutra obeležavaju nacionalni praznik, 20. novembar Dan Sandžaka, u znak sećanja na osnivanje Zemaljskog antifašističkog veća narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS) u Pljevljima 1943. godine. Ovaj dan je, u ime Bošnjačkog… »

Slabost je glavna odlika jačeg pola

Politika 19.11.2016
Prema statističkim pokazateljima položaja u društvenoj hijerarhiji, muškarci u Srbiji nemaju razloga za nezadovoljstvo, ali zdravstveni grafikoni upozoravaju da povoda za zabrinutost i te kako ima. Svakog Osmog marta rešavam istu dilemu – ako ženi… »