Izvor: Pravda arhiva vesti 19.11.2016

Vučić: Jedna rečenica opisuje 100 dana Vlade

Pravda 19.11.2016
Srbija je stabilna, na dobrom putu, ekonomski napreduje i bezbednosno je sigurna, rekao je premijer Vučić na konferenciji za medije povodom 100 dana Vlade. Kako kaže, "Srbija je jedan od stubova regionalne stabilnosti, nalazi se čvrsto na evropskom… »

LDP: Nikolić da ne ugrožava rezultate u dijalogu Beograd-Priština

Pravda 19.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić mora da pazi na težinu izgovorenih reči i ne sme svojim izjavama da ugrožava do sada postignute rezultate u razgovorima sa Prištinom, kaže lider LDP Čedomir Jovanović. Kako kaže, umesto nastavka pregovora i… »

Južna koreja na ulicama: Nova "obojena revolucija"?

Pravda 19.11.2016
Stotine hiljada demonstranata okupilo se na ulicama Seula, četvrti put za četiri nedelje, zahtevajući ostavku predsednice Park Guen-Hje. Prošle nedelje na protestima je učestvovalo milion ljudi širom zemlje, a samo u Seulu, prema tvrdnjama… »

Poslednji susret Putina i obame: Oproštajni sastanak zakazan

Pravda 19.11.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin i odlazeći predsednik SAD Barak Obama mogli bi da se sastanu "u prolazu", na marginama samita foruma Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov. "Nema prethodnih dogovora."… »

"Bela al kaida": Najveći broj terorističkih regruta iz Sarajeva iz Zenice

Pravda 19.11.2016
Novo istraživanje, koje su sproveli stručnjaci iz američkog Centra za borbu protiv terorizma, pokazuje na kojim teritorijama ID regrutuje najviše boraca za borbu u Siriji i Iraku. Prema podacima Centra, postoji veći broj gradova u Evropi gde žive… »

Đulijani o Srbiji: Trebalo je da vas bombarduju!

Pravda 19.11.2016
Bivši gradonačelnik Njujorka Rudof Đulijani pričao je u intervjuu za CNN u petak kako je izgledala njegova poseta Beogradu. Đulijani je u aprilu 2012. godine boravio u Beogradu kako bi dao dao savete za bolji razvoj grada, kao i savete Aleksandru… »

Negativan prirodni priraštaj: Od '92. Srbiju je napustilo 600.000 državljana, ubija nas "bela kuga"!

Pravda 19.11.2016
Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika, izjavila je Gordana Bjelobrk. Osim toga, ona kao rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije kaže da sve to utiče… »

Tahiri: Prekidom dijaloga Srbija zaustavlja put ka EU

Pravda 19.11.2016
Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri danas je, komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će predložiti prekid dijaloga sa Prišitnom ako Kosovo bude primljeno u Unesko, rekla da bi time bio zaustavljen put… »

Obama o Snoudenu: Nema pomilovanja bez odlaska na sud!

Pravda 19.11.2016
Odlazeći predsednik SAD Barak Obama izjavio je da ne može da donese odluku o pomilovanju Edvarda Snoudena pre nego što se on pojavi na sudu. "Ne mogu da pomilujem nekoga ko se pre toga nije pojavio pred sudom i izneo svoj slučaj", rekao je Obama za… »

Irinej i Kiril: Ruski i srpski narod ujedinjuju vera i prolivena krv za slobodu!

Pravda 19.11.2016
Patrijarh Irinej stigao je u Moskvu na proslavu 70. rođendana patrijarha Kirila. On je, u razgovoru, izrazio uverenje da su aktivnosti patrijarha moskovskog i sve Rusije od velikog značaja ne samo za Rusku Crkvu, već za sav pravoslavni svet. Patrijarh… »