Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Vremenska prognoza – 20. novembar

RTS 19.11.2016
U većem delu zemlje pretežno sunčano i toplo, samo će u Timočkoj krajini biti oblačno i hladnije. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najviša dnevna temperatura od 15 do… »

Srbija od 1992. izgubila više od 600.000 stanovnika

RTS 19.11.2016
Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika i sve to utiče na poremećenu starosnu strukturu, izjavila je rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije Gordana… »

Janković: Mere štednje dodatno otežale položaj dece i porodica

RTS 19.11.2016
Čestitajući deci njihov praznik, Svetski dana deteta, zaštitnik građana Saša Janković i zamenica zaštitnika građana za prava deteta i rodnu ravnopravnost Gordana Stevanović poručili su da u ostvarivanju i zaštiti prava deteta ne može biti… »

Kuburović: Novi zakon bolje povezuje sve aktere u lancu zaštite žrtve

RTS 19.11.2016
Zakon protiv porodičnog nasilja predviđa obaveznu saradnju svih organa, pre svega tužilaštva, sudova i policije ali se uključuju u rad i druge ustanove - vaspitne, zdravstvene, a može da se uključe i Nacionalne službe za zapošljavanje ukoliko je… »

Patrijarh Irinej na rođendanu patrijarha Kirila u Moskvi

RTS 19.11.2016
Ruski i srpski narod ujedinjuju pravoslavna vera, kao i zajednički prolivena krv za slobodu, poručio je patrijarh srpski Irinej u razgovoru sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom. Kako je prenela Televizija Hram, patrijarh Irinej stigao je u… »

Niš, prikaz vojne veštine i dela naoružanja i opreme

RTS 19.11.2016
U sklopu obeležavanja Dana Kopnene vojske i Dana pešadije pripadnici vojske na više lokacija u Nišu prikazali su veštine i deo naoružanja i opreme. Nišlije su do 14 sati imali priliku da vide borilačke veštine, padobranske skokove, spuštanje iz… »

Organizacije civilnog društva neće novi konkurs za članove REM-a

RTS 19.11.2016
Grupa organizacija civilnog društva saopštila je da neće učestvovati u ponovljenom konkursu za predstavnike civilnog društva u Savetu REM-a, koji je raspisao skupštinski Odbor za kulturu i informisanje. Oni traže da se obustavi ponavljanje postupka… »

Medalje UN za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

RTS 19.11.2016
Na svečanosti održanoj u vojnoj bazi "Morava" u Bangiju, glavnom gradu Centralnoafričke Republike, kontingentu Vojske Srbije uručene su medalje za angažovanje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija (MINUSCA). Medalje pripadnicima srpskog kontingenta… »

Vojni sindikat o razlozima za protest

RTS 19.11.2016
U saopštenju Vojnog sindikata Srbije navode se razlozi zbog kojih je taj sindikat najavio protest 27. novembra, a prvi na listi je zahtev za usklađivanje osnovice za obračun plata profesionalnih pripadnika VS sa zakonskim minimumom. Drugi zahtev je da… »

Zdravstvene knjižice "na klik", studenti pomažu penzionerima

RTS 19.11.2016
Za deset dana, umesto na šalterima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, novu knjižicu, preko interneta, poručila su 74.000 građana. Starijim sugrađanima koji se ne snalaze dobro u radu na kompjuteru, u elektronskom prijavljivanju pomažu… »