Izvor: RTV arhiva vesti 19.11.2016

Sto dana Vlade: Premijer poručio da je Srbija stabilna i na evropskom putu

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija stabilna zemlja na evropskom putu, koja ekonomski napreduje i bezbednosno je sigurna. "Srbija je jedan od stubova regionalne stabilnosti, nalazi se čvrsto na evropskom putu"… »

Jovanović: Koja je Nikolićeva platforma?

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno demokratska partije (LDP), izjavio je danas da predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, "mora paziti na težinu izgovorenih reči" i da "ne sme svojim izjavama ugrožavati rezultate u razgovorima s… »

Masovni protesti u Južnoj Koreji

RTV 19.11.2016
SEUL - Stotine hiljada demonstranata okupilo se na ulicama Seula, četvrti put za četiri nedelje, zahtevajući ostavku predsednice Južne Koreje Park Guen-hje zbog umešanosti u korupcijski skandal. Prošle nedelje na protestima je učestvovalo milion… »

Šuf: Teroristi planiraju napade u Evropi

RTV 19.11.2016
AMSTERDAM - Obaveštajni stručnjaci procenjuju da pripadnici takozvane Islamske države imaju između 60 i 80 operativaca koji se kriju u Evropi kako bi izvršili napade, upozorio je danas holandski koordinator za borbu protiv terorizma Dik Šuf. Šuf je… »

Srbija od 1992. izgubila više od 600.000 stanovnika

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika i sve to utiče na poremećenu starosnu strukturu, izjavila je danas rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku… »

Švajcarski lovci pratili ruski avion, Moskva traži objašnjenje

RTV 19.11.2016
ŽENEVA - Avion ruske vlade pratila su iznad Švajcarske dva švajcarska lovačka aviona radi rutinske kontrole, zbog čega je ruska ambasada u Bernu uputila protestnu notu zahtevajući objašnjenje za taj postupak, saopšteno je večeras u Ženevi. Avion… »

Tahiri: Prekid dijaloga značio bi kraj evropskog puta Srbije

RTV 19.11.2016
PRIŠTINA - Ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri danas je izjavila da bi prekidanje dijaloga Beograda i Prištine značilo i prekid evropskog puta Srbije.Komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će Srbija prekinuti… »

Kusturica: Zanat u umetnosti se više ne ceni

RTV 19.11.2016
MOKRA GORA - Izvođenjem predstave "Ukalupljivanje - Tragedija loptanja u Srba" Strahinje Madžerevića u režiji Maksima Miloševića večeras je u Drvengradu počeo prvi Jesenji pozorišni festival. Osnivač Emir Kusturica kaže da je želeo da… »

Dveri traže ostavku Gojkovićeve, izbacivanje Rističevića

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Pokret Dveri zatražio je danas ostavku predsednice parlamenta Maje Gojković i "izbacivanje poslanika Marijana Rističevića iz parlamenta". Dveri navode da Gojković krši Poslovnik o radu i parlamentarna pravila, te da ima različite aršine… »

Tramp se nagodio za tužbe od 25 miliona dolara

RTV 19.11.2016
VAŠINGTON - Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp pristao je da se nagodi oko tužžbi za prevare vezane za seriju predavanja o nekretninama na Univerzitetu Tramp za 25 miliona dolara, saopštili su zvaničnici. Nagodbom bi bio završen spor… »