Izvor: RTV arhiva vesti 19.11.2016

Obama: Nemoguće pomilovanje Snoudena bez suda

RTV 19.11.2016
BERLIN - Odlazeći predsednik SAD Barak Obama izjavio je da ne može da donese odluku o pomilovanju Edvarda Snoudena pre nego što se on pojavi na sudu. "Ne mogu da pomilujem nekoga ko se pre toga nije pojavio pred sudom i izneo svoj slučaj", rekao je… »

Đurić: Srbija vlasnik pozivnog broja za KiM

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Dogovorom u Briselu povećan je broj građana južno od Ibra koji mogu da pristupe Telekomovom signalu novim rasporedom baznih stanica i prvi put posle mnogo godina telekomunikacioni sistem Srbije zastupljen je od Horgoša do Šar planine… »

Hitne mere u sprečavanju nasilja u porodici

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici uvodi potpuno nove hitne mere - udaljavanje nasilnika iz porodice i zabranu prilaska žrtvi, kao i profesionalno-disciplinsku odgovornost za službenike koji ne budu postupali u skladu sa zakonom… »

Kanadski mediji: Srbija će podržati Kanadu u SB UN

RTV 19.11.2016
OTAVA - Kanada je dobila podršku Srbije za mesto nestalne članice SB UN 2020. godine, iako je pre 17 godina učestvovala u vazdušnim napadima NATO na Srbiju, tvrde kanadski mediji. Kanada je priliku za članstvo u SB UN izgubila 2010. godine od… »

Patrijarh Irinej u Moskvi

RTV 19.11.2016
BEOGRAD/MOSKVA - Ruski i srpski narod ujedinjuju pravoslavna vera, kao i zajednički prolivena krv za slobodu, poručio je danas patrijarh srpski Irinej u razgovoru sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom. Kako je prenela Televizija Hram, patrijarh… »

Dan Kopnene vojske Srbije obeležen u Nišu

RTV 19.11.2016
NIŠ - Svi veći trgovi i parkovi u Nišu danas su bili u znaku Vojske Srbije. Topovi, protivvazdušna odbrana, oprema rečnih jedinica i ostala sredstva, naoružanje, kao i veštine pripadnika Kopnene vojske prikazani su u sklopu obeležavanja Dana… »

Snouden tvrdi da je zgrada AT&T u Njujorku špijunski centar

RTV 19.11.2016
NJUJORK - Iako se godinama verovalo da je poznata zgrada u Njujorku iz koje radi telekomunikacijska kompanija AT&T samo običan oblakoder, bivši zaposleni u Agenciji za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvard Snouden tvrdi da ima informacije da se u njoj… »

SPS: Žaljene zbog atmosfere u Skupštini

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Poslanička grupa SPS izrazila je danas žaljenje zbog atmosfere u parlamentu i neprimerenog i nedoličnog ponašanja pojedinih opozicionih poslanika u trenutku kada se raspravljalo o Predlogu zakonu o sprečavanju nasilja u porodici koji je… »

"Bijelo dugme" u Kombank areni

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Goran Bregović, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa održaće danas prvi od tri koncerta u Kombank areni. Drugi koncert zakazan je za 20. novembar, treći 26. novembra, a svako ko danas, sutra ili prekosutra kupi ulaznice, dobiće na poklon… »

"Lažirani proces izbora za REM"

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Grupa organizacija civilnog društva je danas saopštila da odbija da učestvuje u "lažiranom procesu" izbora članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Srbije i ukazuje da ima "zloupotrebe i političkih pritisaka". Danas… »