Izvor: RTV arhiva vesti 19.11.2016

Medalje UN za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Kontigentu Vojske Srbije (VS) angažovanom u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) danas su uručene medalje svetske organizacije zbog rezultata ostvarenih u pružanju medicinske podrške vojnoj, civilnoj i policijskoj… »

Zukorlić: Premijer ima državnički kapacitet

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Narodni poslanik Moamer Zukorlić je komentarišući izjavu premijera Aleksandra Vučića da država neće silom rušiti sporni objekat u Novom Pazaru rekao da je zahvalan premijeru, jer je "pokazao državnički kapacitet" i jer ne dozvoljava… »

Požar u centru za migrante u Turskoj

RTV 19.11.2016
ISTANBUL - U haosu koji je nastao zbog požara u centru za povratnike pobegla su 123 migranta, saopštilo je danas tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova. U saopštenju je navedeno da su požar u centru za repatrijaciju izazvali neki migranti. Sve sobe… »

SDS: Ko je odgovoran što nedostaje oružje u vojnom skladištu

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Socijaldemokratska stranka (SDS) pitala je danas ministra odbrane Zorana Đorđevića i Vladu Srbije da li je skladište u Garnizonu Beograd, u kojem je utvrđeno da nedostaju poluautomatski pištolji, automatske puške i sanduci municije, bilo… »

Siromaštvo najveći problem dece u Srbiji

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Zamenica zaštitnika građana Gordana Stevanović danas je povodom Svetskog dana deteta 20. novembra izjavila da su siromaštvo i rizik od siromaštva i dalje gorući problemi dece u Srbiji. "Više od 30 odsto dece u Srbiji živi na granici… »

Plenković ne očekuje zatezanje odnosa

RTV 19.11.2016
ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da ne očekuje zatezanje odnosa sa Srbijom zbog imenovanja generala u penziji Ante Gotovina za posebnog savetnika ministra odbrane. "Kada razgovarate s generalom Gotovinom, vidite da je on usmeren na… »

Objavljeno deluks izdanje benda "Metallica"

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Bend "Metallica" objavio je deluks izdanje od tri CD-a, sa novim 10. albumom "Hardwired...To Self-Destruct" i obradama pesama kao što su "Remember Tomorrow" grupe "Iron Maiden" ili pak "When A Blind Man Cries" sastava "Deep Purple". Novo… »

"Deset miliona evra za naučno-tehnološki razvoj"

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država uložiti najmanje 10 miliona evra u start-up, biznis inkubatore i naučno-tehnološke parkove, pre svega u Novom Sadu i Nišu. "Tamo imamo dobru podlogu za pravljenje najboljih… »

NS: Nova grupa za odvikavanje od pušenja

RTV 19.11.2016
NOVI SAD - Centar za prevenciju Doma zdravlja "Novi Sad" u ponedeljak 21. novembra pokreće novu grupu za odvikavanje od pušenja. Program počinje u 18 časova, u objektu Doma zdravlja u Rumenačkoj 102 u Novom Sadu. Svi zainteresovani mogu da se prijave… »

Vojni sindikat o razlozima za protest

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Vojni sindikat Srbije naveo je danas razloge zbog kojih je najavio protest, 27. novembra, a prvi na listi je zahtev za usklađivanje osnovice za obračun plata profesionalnih pripadnika VS sa zakonskim minimumom. Kako je navedeno u saopštenju… »