Izvor: RTV arhiva vesti 19.11.2016

VOICE: Niko ne kontroliše koliko nafte eksploatiše NIS

RTV 19.11.2016
NOVI SAD - Niko od državnih organa ne kontroliše količine nafte i gasa koje Naftna industrija Srbije (NIS) prijavi kao eksploatisane, što znači da Srbija "veruje na reč" kompaniji koja je u većinski privatnom vlasništvu, potvrđeno je u nadležnim… »

"Rođendanska" haljina Merilin Monro prodata za 4,8 miliona

RTV 19.11.2016
LOS ANĐELES - Čuvena haljina boje kože, koju je Merilin Monro nosila kada je predsedniku Džonu F. Kenediju otpevala rođendansku pesmu, prodata je za 4,8 miliona dolara na aukciji u Los Anđelesu. Očekivalo se da će haljina, na kojoj je 2.500 ručno… »

Beč: Neizvestan ishod predsedničkih izbora

RTV 19.11.2016
BEČ - Nešto više od dve nedelje pred ponavljanje drugog kruga predsedničkih izbora u Austriji, koji je bio poništen zbog nepravilnosti u prebrojavanju glasačkih listića, potpuno je neizvestan ishod, pokazuju ankete. Istraživanje instituta "Junik… »

Patrijarh Kiril: Trampove reči ulivaju nadu

RTV 19.11.2016
MOSKVA - Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp spreman je da „krene putem dijaloga sa Rusijom", a njegova namera da reši problem islamskog radikalizma i terorizma uliva nadu, izjavio je patrijarh moskovski i cele Rusije… »

Milisavu Saviću nagrada "Stefan Mitrov Ljubiša"

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Književnik Milisav Savić dobitnik je ovogodišnje nagrade "Stefan Mitrov Ljubiša", koju dodeljuje Grad teatar Budva, saopštila je izdavačka kuća "Agora". Savić je nagrađen za roman "La sans pareille", za koji je prethodno dobio nagrade… »

U nedelju akcija "Pešačimo u prirodi"

RTV 19.11.2016
NOVI SAD - Planinarsko smučarsko društvo "Železničar" iz Novog Sada u nedelju 20. novembra organizuje redovnu akciju "Pešačimo u prirodi". Planirana staza je: Mošina vila - Grigovac - Stari Ledinci - Popovica - Paragovo. Polazak je zakazan u 8… »

Papa osudio jačanje polarizaciju u svetu

RTV 19.11.2016
VATIKAN - Papa Franja danas je osudio jačanje polarizacije u svetu, navodeći da se na imigrante, izbeglice i ljudi druge vere i rase sve više gleda kao na neprijatelje. Poglavar Rimokatoličke crkve je na ceremoniji imenovanja 17 novih kardinala u… »

Više novca Skupštini, manje Vladi?

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Prema okvirnom predlogu budžeta za 2017. godinu, najviše novca će dobiti Ministarstvo finansija i to 436,18 milijardi dinara, ali manje nego ove godine, dok će najmanje biti izdvojeno za Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave -… »

Novi Sad: Devojka ranjena u pucnjavi

RTV 19.11.2016
NOVI SAD - Novosađanka Teodora K. (30) ranjena je večeras u Novom Sadu i trenutno se nalazi na reanimaciji u Kliničkom centru Vojvodine, a novosadska policija je taj događaj nakon uviđaja kvalifikovala kao "pokušaj ubistva". Kako je za Betu… »

Akcija besplatnog pregleda dečjih auto sedišta

RTV 19.11.2016
NOVI SAD - Na parkingu preko puta Master centra Novosadskog sajma u Novom Sadu danas u periodu od 12 do 14 časova "Centar za promociju bezbednosti saobraćaja" organizovao je javnu akciju besplatnog pregleda dečjih auto sedišta. Akcija je namenjena… »