Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Srbija od 1992. izgubila više od 600.000 stanovnika

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika i sve to utiče na poremećenu starosnu strukturu, izjavila je danas rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku… »

Hitne mere u sprečavanju nasilja u porodici

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici uvodi potpuno nove hitne mere - udaljavanje nasilnika iz porodice i zabranu prilaska žrtvi, kao i profesionalno-disciplinsku odgovornost za službenike koji ne budu postupali u skladu sa zakonom… »

Patrijarh Irinej u Moskvi

RTV 19.11.2016
BEOGRAD/MOSKVA - Ruski i srpski narod ujedinjuju pravoslavna vera, kao i zajednički prolivena krv za slobodu, poručio je danas patrijarh srpski Irinej u razgovoru sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom. Kako je prenela Televizija Hram, patrijarh… »

Dan Kopnene vojske Srbije obeležen u Nišu

RTV 19.11.2016
NIŠ - Svi veći trgovi i parkovi u Nišu danas su bili u znaku Vojske Srbije. Topovi, protivvazdušna odbrana, oprema rečnih jedinica i ostala sredstva, naoružanje, kao i veštine pripadnika Kopnene vojske prikazani su u sklopu obeležavanja Dana… »

"Lažirani proces izbora za REM"

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Grupa organizacija civilnog društva je danas saopštila da odbija da učestvuje u "lažiranom procesu" izbora članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Srbije i ukazuje da ima "zloupotrebe i političkih pritisaka". Danas… »

Medalje UN za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Kontigentu Vojske Srbije (VS) angažovanom u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) danas su uručene medalje svetske organizacije zbog rezultata ostvarenih u pružanju medicinske podrške vojnoj, civilnoj i policijskoj… »

Vojni sindikat o razlozima za protest

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Vojni sindikat Srbije naveo je danas razloge zbog kojih je najavio protest, 27. novembra, a prvi na listi je zahtev za usklađivanje osnovice za obračun plata profesionalnih pripadnika VS sa zakonskim minimumom. Kako je navedeno u saopštenju… »