Izvor: RTV/Kultura arhiva vesti 19.11.2016

Kusturica: Zanat u umetnosti se više ne ceni

RTV 19.11.2016
MOKRA GORA - Izvođenjem predstave "Ukalupljivanje - Tragedija loptanja u Srba" Strahinje Madžerevića u režiji Maksima Miloševića večeras je u Drvengradu počeo prvi Jesenji pozorišni festival. Osnivač Emir Kusturica kaže da je želeo da… »

Milisavu Saviću nagrada "Stefan Mitrov Ljubiša"

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Književnik Milisav Savić dobitnik je ovogodišnje nagrade "Stefan Mitrov Ljubiša", koju dodeljuje Grad teatar Budva, saopštila je izdavačka kuća "Agora". Savić je nagrađen za roman "La sans pareille", za koji je prethodno dobio nagrade… »

Izložba radova Romana Pečea u Sinagogi

RTV 19.11.2016
NOVI SAD - U ponedeljak, 21. novembra, u Sinagogi se otvara izložba radova istaknutog austrijskog slikara Eriha Romana Pečea (1907-1993). Peče je bio nagrađivan brojnim priznanjima za svoj umetnički i pedagoški rad, a najznačajnije je primio 1983… »

Manifestacija "Noć pozorišta" i u Vrbasu

RTV 19.11.2016
VRBAS; NOVI SAD - Manifestacija Noć pozorišta održava se u sedam evropskih zemalja i više od stotinu gradova. Jedan od njih ove godine je i Vrbas. Vrbas je jedan od sedamnaest gradova u Srbiji koji je bio domaćin Noći pozorišta. U celodnevnom… »

Krstić: Uz mene na sceni Marta Sebastijan i Janka Rupkina

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - U ovih 15 godina bilo je toliko lepih stvari tako da ćemo svašta pokazati na koncertu, kazala je Bilja Krstić na konferenciji za medije u Ateljeu 212. najavljujući nastup sa svojim orkestrom "Bistrik" 24. novembra na sceni Sava Centra… »

Manifestacija "Sremčevi dani" u Senti

RTV 19.11.2016
SENTA - U okviru kulturne manifestacije Sremčevi dani predstavljena je i knjiga Ruska emigracija u Senti. Promociju knjige nadahnutim izvođenjem upotpunio je hor Zavičajne fondacije „Stevan Sremac" iz Sente. I izložba slika ruskih autora itekako je… »

"Koen je pouzdani vodič kroz emotivna bespuća"

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Odgovorni urednik Doma omladine Dragan Ambrozić rekao je da je Leonard Koen bio neponovljiv kantautor, ne samo jedna od dominantnih figura iz sveta muzike već i u svetu poezije i filma. Ogroman broj ljudi koji su rasli kroz muziku šezdesetih… »

BP: Izložba Borislava Svitlice "Portreti i aktovi"

RTV 19.11.2016
BAČKA PALANKA - Izložba slika ,,Portreti i aktovi'' autora Borislava Svitlice, otvorena je u Narodnoj biblioteci ,,Veljko Petrović'' u Bačkoj Palanci. Publici je predstavljeno petnaest radova različitih formata, u tehnici ulje na platnu. Borislav… »