Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 19.11.2016

Sto dana Vlade: Premijer poručio da je Srbija stabilna i na evropskom putu

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija stabilna zemlja na evropskom putu, koja ekonomski napreduje i bezbednosno je sigurna. "Srbija je jedan od stubova regionalne stabilnosti, nalazi se čvrsto na evropskom putu"… »

Jovanović: Koja je Nikolićeva platforma?

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno demokratska partije (LDP), izjavio je danas da predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, "mora paziti na težinu izgovorenih reči" i da "ne sme svojim izjavama ugrožavati rezultate u razgovorima s… »

Tahiri: Prekid dijaloga značio bi kraj evropskog puta Srbije

RTV 19.11.2016
PRIŠTINA - Ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri danas je izjavila da bi prekidanje dijaloga Beograda i Prištine značilo i prekid evropskog puta Srbije.Komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će Srbija prekinuti… »

Dveri traže ostavku Gojkovićeve, izbacivanje Rističevića

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Pokret Dveri zatražio je danas ostavku predsednice parlamenta Maje Gojković i "izbacivanje poslanika Marijana Rističevića iz parlamenta". Dveri navode da Gojković krši Poslovnik o radu i parlamentarna pravila, te da ima različite aršine… »

Đurić: Srbija vlasnik pozivnog broja za KiM

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Dogovorom u Briselu povećan je broj građana južno od Ibra koji mogu da pristupe Telekomovom signalu novim rasporedom baznih stanica i prvi put posle mnogo godina telekomunikacioni sistem Srbije zastupljen je od Horgoša do Šar planine… »

Kanadski mediji: Srbija će podržati Kanadu u SB UN

RTV 19.11.2016
OTAVA - Kanada je dobila podršku Srbije za mesto nestalne članice SB UN 2020. godine, iako je pre 17 godina učestvovala u vazdušnim napadima NATO na Srbiju, tvrde kanadski mediji. Kanada je priliku za članstvo u SB UN izgubila 2010. godine od… »

SPS: Žaljene zbog atmosfere u Skupštini

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Poslanička grupa SPS izrazila je danas žaljenje zbog atmosfere u parlamentu i neprimerenog i nedoličnog ponašanja pojedinih opozicionih poslanika u trenutku kada se raspravljalo o Predlogu zakonu o sprečavanju nasilja u porodici koji je… »

Zukorlić: Premijer ima državnički kapacitet

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Narodni poslanik Moamer Zukorlić je komentarišući izjavu premijera Aleksandra Vučića da država neće silom rušiti sporni objekat u Novom Pazaru rekao da je zahvalan premijeru, jer je "pokazao državnički kapacitet" i jer ne dozvoljava… »

SDS: Ko je odgovoran što nedostaje oružje u vojnom skladištu

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Socijaldemokratska stranka (SDS) pitala je danas ministra odbrane Zorana Đorđevića i Vladu Srbije da li je skladište u Garnizonu Beograd, u kojem je utvrđeno da nedostaju poluautomatski pištolji, automatske puške i sanduci municije, bilo… »

Siromaštvo najveći problem dece u Srbiji

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Zamenica zaštitnika građana Gordana Stevanović danas je povodom Svetskog dana deteta 20. novembra izjavila da su siromaštvo i rizik od siromaštva i dalje gorući problemi dece u Srbiji. "Više od 30 odsto dece u Srbiji živi na granici… »