Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 19.11.2016

Masovni protesti u Južnoj Koreji

RTV 19.11.2016
SEUL - Stotine hiljada demonstranata okupilo se na ulicama Seula, četvrti put za četiri nedelje, zahtevajući ostavku predsednice Južne Koreje Park Guen-hje zbog umešanosti u korupcijski skandal. Prošle nedelje na protestima je učestvovalo milion… »

Šuf: Teroristi planiraju napade u Evropi

RTV 19.11.2016
AMSTERDAM - Obaveštajni stručnjaci procenjuju da pripadnici takozvane Islamske države imaju između 60 i 80 operativaca koji se kriju u Evropi kako bi izvršili napade, upozorio je danas holandski koordinator za borbu protiv terorizma Dik Šuf. Šuf je… »

Švajcarski lovci pratili ruski avion, Moskva traži objašnjenje

RTV 19.11.2016
ŽENEVA - Avion ruske vlade pratila su iznad Švajcarske dva švajcarska lovačka aviona radi rutinske kontrole, zbog čega je ruska ambasada u Bernu uputila protestnu notu zahtevajući objašnjenje za taj postupak, saopšteno je večeras u Ženevi. Avion… »

Tramp se nagodio za tužbe od 25 miliona dolara

RTV 19.11.2016
VAŠINGTON - Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp pristao je da se nagodi oko tužžbi za prevare vezane za seriju predavanja o nekretninama na Univerzitetu Tramp za 25 miliona dolara, saopštili su zvaničnici. Nagodbom bi bio završen spor… »

Obama: Nemoguće pomilovanje Snoudena bez suda

RTV 19.11.2016
BERLIN - Odlazeći predsednik SAD Barak Obama izjavio je da ne može da donese odluku o pomilovanju Edvarda Snoudena pre nego što se on pojavi na sudu. "Ne mogu da pomilujem nekoga ko se pre toga nije pojavio pred sudom i izneo svoj slučaj", rekao je… »

Snouden tvrdi da je zgrada AT&T u Njujorku špijunski centar

RTV 19.11.2016
NJUJORK - Iako se godinama verovalo da je poznata zgrada u Njujorku iz koje radi telekomunikacijska kompanija AT&T samo običan oblakoder, bivši zaposleni u Agenciji za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvard Snouden tvrdi da ima informacije da se u njoj… »

Požar u centru za migrante u Turskoj

RTV 19.11.2016
ISTANBUL - U haosu koji je nastao zbog požara u centru za povratnike pobegla su 123 migranta, saopštilo je danas tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova. U saopštenju je navedeno da su požar u centru za repatrijaciju izazvali neki migranti. Sve sobe… »

Beč: Neizvestan ishod predsedničkih izbora

RTV 19.11.2016
BEČ - Nešto više od dve nedelje pred ponavljanje drugog kruga predsedničkih izbora u Austriji, koji je bio poništen zbog nepravilnosti u prebrojavanju glasačkih listića, potpuno je neizvestan ishod, pokazuju ankete. Istraživanje instituta "Junik… »

Patrijarh Kiril: Trampove reči ulivaju nadu

RTV 19.11.2016
MOSKVA - Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp spreman je da „krene putem dijaloga sa Rusijom", a njegova namera da reši problem islamskog radikalizma i terorizma uliva nadu, izjavio je patrijarh moskovski i cele Rusije… »

Papa osudio jačanje polarizaciju u svetu

RTV 19.11.2016
VATIKAN - Papa Franja danas je osudio jačanje polarizacije u svetu, navodeći da se na imigrante, izbeglice i ljudi druge vere i rase sve više gleda kao na neprijatelje. Poglavar Rimokatoličke crkve je na ceremoniji imenovanja 17 novih kardinala u… »