Izvor: SEEbiz arhiva vesti 19.11.2016

Vučić se pohvalio suficitom, poslovnim ambijentom, spoljnim odnosima i Železarom

SEEbiz 19.11.2016
BEOGRAD - Suficit, bolji poslovni ambinjent, očuvanje spoljnopolitičkog koncepta i unapređenje trgovinskih odnosa sa starim i novim partnerima i rešenje problema Železare Smederevo glavni su rezultati rada vlade u prvih 100 dana rada, rekao je… »

Nikolić: Prekinuti razgovore sa Prištinom ako Kosovo uđe u UNESCO

SEEbiz 19.11.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će u slučaju da Kosovo na Generalnoj skupštini UNESCO-a postane član predložiti da se prekinu razgovori s Prištinom. "Nezamislivo je da tzv. Kosovo bude u UNESCO-u bez pregovora u Briselu… »

Srbiju od 1992. godine napustilo 600.000 ljudi

SEEbiz 19.11.2016
BEOGRAD - Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika, izjavila je Gordana Bjelobrk. Osim toga, ona kao rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije kaže da sve… »

Brnabić: U IT-u malo kasnimo, stižemo svet za dve godine

SEEbiz 19.11.2016
BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, koja je na čelu tima vlade za IT sektor, izjavila je danas da Srbija ne zaostaje mnogo za razvijenim zemljama u toj oblasti i najavila da ćemo vodeće zemlje, poput SAD i Kine… »

Bank of China u Srbiji centar za kineske investicije u regionu

SEEbiz 19.11.2016
BEOGRAD - Već nedeljama je poznato da Bank of China dolazi u Srbiju, a premijer Aleksandar Vučić juče je najavio da će banka početi da radi 20. januara 2017. godine. U vladi je juče održan sastanak premijera sa predstavnicima Kineske banke kome su… »

Novi Sad: Devojka povređena hicima iz vatrenog oružja

SEEbiz 19.11.2016
NOVI SAD - Novosađanka (30) povređena je sa više hitaca iz vatrenog oružja, potvrđeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Novom Sadu. Kako za 021.rs kažu u Kliničkom centru Vojvodine, reč je o ranama opasnim po život, a povređena se trenutno… »

Papa Franjo imenovao 17 kardinala, osudio epidemiju mržnje prema strancima

SEEbiz 19.11.2016
VATIKAN - Sedamnaestorica crkvenih prelata dobila su u subotu purpurni kardinalski "biret" iz ruku pape Franje koji postupno sastavlja kardinalski zbor po vlastitoj mjeri, a koji je tu svečanost iskoristio kako bi govorio protiv "epidemije mržnje" prema… »

Buckinghamska palača obnovit će se za 430 milijuna eura

SEEbiz 19.11.2016
LONDON - Buckinghamska palača temeljito će se obnoviti u idućih deset godina, što će britanske porezne obveznike stajati 369 milijuna funti (430 milijuna eura), objavilo je ministarstvo financija. Kraljica Elizabeta II. bit će u palači tijekom… »

Apple bi mogao preseliti proizvodnju u SAD

SEEbiz 19.11.2016
SAN FRANCISCO - Nakon pobjede Donalda Trumpa na nedavno održanim predsjedničkim izborima u SAD-u ponovno je postalo aktualno njegovo obećanje koje se između ostalog odnosi i na Apple, a govori o preseljenju cjelokupne proizvodnje američkih tvrtki… »

Skup o migracijama: Izbjeglice su etičko, a ne političko ili pravno pitanje

SEEbiz 19.11.2016
ZAGREB - Izbjeglištvo je kompleksno i u osnovi etičko pitanje te predstavlja veliki izazov za Europu, poruka je prvog od dva dana međunarodnog znanstvenog skupa koji je u petak navečer počeo u Zagrebu. Rješavanje problema izbjeglica i migranata mora… »