Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 19.11.2016

Vučić: Srbija čvrsto na evropskom putu, čuvajući odnose sa svim prijateljima

Slobodna Evropa 19.11.2016
Srbija je stabilna, na dobrom putu, ekonomski napreduje, bezbednosno je sigurna i jedan je od stubova regionalne stabilnosti, to su ključne ocene koje je premijer Aleksandar Vučić izneo nakon 100 dana rada nove Vlade. Vučić je poručio da se Srbija… »

Protest desetina hiljada Južnokorejaca u Seulu

Slobodna Evropa 19.11.2016
Više desetina hiljada demonstranata izašlo je danas na ulice Seula zahtevajući ostavku predsednice Južne Koreje Park Guen-hje. Tokom protekle četiri sedmice u Seulu su organizovani protesti na kojima se predsednica poziva da podnese ostavku pošto je… »

Srbija od 1992. izgubila više od 600.000 stanovnika

Slobodna Evropa 19.11.2016
Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika i sve to utiče na poremećenu starosnu strukturu, izjavila je danas rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije… »

Dačić pozitivno ocenio rad Vlade Srbije u prvih sto dana

Slobodna Evropa 19.11.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je pozitivno ocenio rad Vlade Srbije ne samo u prvih sto dana već i tokom proteklih godina. "Kao koalicioni partner Aleksandra Vučića iskazujem zadovoljstvo zbog rezultata ne samo u ovih 100 dana… »

Vučić i Nikolić protiv članstva Kosova u UNESCO

Slobodna Evropa 19.11.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se Srbija boriti da Kosovo ne bude primljeno u članstvo Organizacije Ujedinjenih Nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO). "Mi ćemo se boriti da Kosovo ne bude član UNESCO-a", rekao je… »

Tahiri: Prekid dijaloga Priština - Beograd kraj evropskog puta Srbije

Slobodna Evropa 19.11.2016
Ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri danas je izjavila da bi prekidanje dijaloga Beograda i Prištine značilo i prekid evropskog puta Srbije. Komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će Srbija prekinuti dijalog sa… »

Lazar Stojanović: Levica je mrtva

Slobodna Evropa 19.11.2016
Reditelj i publicista Lazar Stojanović, jedan je od najpoznatijih disidenata u bivšoj Jugoslaviji koji je robijao tri godine zbog filma "Plastični Isus", jedan je od osnivača nedeljnika Vreme, autor filmova o haškim optuženicima Ratku Mladiću i… »

Turska policija uhapsila dva švedska novinara na jugoistoku zemlje

Slobodna Evropa 19.11.2016
Turska policija uhapsila je dva švedska novinara na većinski kurdskom jugoistoku zemlje zbog snimanja nedaleko od vojne zone, javila je danas agencija Dogan. Novinari televizije su saslušani, a zatim prosledjeni službi za strance koja se bavi… »

UNICEF zabrinut zbog turskog nacrta zakona o zlostavljačima dece

Slobodna Evropa 19.11.2016
UNICEF je danas izrazio duboku zabrinutost zbog nacrta zakona u Turskoj kojim bi osuđujuća presuda za seksualno zlostavljanje dece bila poništena ukoliko se prestupnik oženi maloletnom osobom nad kojom je izveo seksualni napad, javlja AFP. "UNICEF je… »

Švajcarska odgovorila Rusiji: Vojni avioni obavljali rutinsku kontrolu

Slobodna Evropa 19.11.2016
Švajcarska je danas, povodom zahteva Moskve da pruži objašnjenje, saopštila da su njihovi vojni avioni koji su leteli nedaleko od aviona u kome je bila ruska delegacija na putu za Peru obavljali rutinsku kontrolu, navodi Rojters. Švajcarski ministar… »