Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Vremenska prognoza: Sunce greje i novembar

Večernje novosti 19.11.2016
Po najavama meteorologa, predstoji još desetak dana neobično toplog vremena za ovo doba godine. NOVEMBARSKO sunce ne uzmiče! Neobično lepo vreme, pa čak i topla košava u južnom Banatu, obeležiće vremenske prilike za vikend i tokom predstojeće… »

Kuburović: Saradnja svih organa protiv porodičnog nasilja

Večernje novosti 19.11.2016
Zakon protiv porodičnog nasilja predviđa obaveznu saradnju svih organa, pre svega tužilaštva, sudova i policije, ali se uključuju u rad i druge ustanove. Zakon protiv porodičnog nasilja predviđa obaveznu saradnju svih organa, pre svega… »

Dan Kopnene vojske i pešadije proslavljen u Nišu

Večernje novosti 19.11.2016
Pripadnici Kopnene vojske Srbije se danas u Nišu, povodom obeležavanja Dana Kopnene vojske i Dana pešadije prikazali naoružanje i i predstavili svoje veštine. Niš- Povodom Dana Kopnene vojske na pet lokacija u Nišu ojska Srbije je prikazala deo… »

Organizacije civilnog društva odbijaju da učestvuju u izboru članova REM-a

Večernje novosti 19.11.2016
Grupa organizacija NVO je saopštila da odbija da učestvuje u "lažiranom procesu" izbora članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Srbije i ukazuje da ima "zloupotrebe i političkih pritisaka" Grupa organizacija civilnog društva je danas… »

Medalje UN za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

Večernje novosti 19.11.2016
Kontigentu Vojske Srbije (VS) angažovanom u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) danas su uručene medalje svetske organizacije. Kontigentu Vojske Srbije (VS) angažovanom u mirovnoj operaciji UN u Centralnoafričkoj Republici… »

U novosadskoj kasarni ispraćeni mirovnjaci u Liban

Večernje novosti 18.11.2016
Pripadnici pešadijske čete Prve brigade Kopnene vojske Srbije ispraćeni su danas u novosadskoj kasarni "Jugovićevo" u multinacionalnu operaciju UNIFIL u Libanu. NOVI SAD - Pripadnici pešadijske čete Prve brigade Kopnene vojske Srbije ispraćeni su… »

Boljkovčani kradu sve što stignu

Večernje novosti 18.11.2016
Reporter "Novosti" u selu nadomak Takova, gde je ukradeno najviše zaštitne ograde i šahtova na auto-putu koji od pre nekoliko dana spaja Ljig i Preljinu. Od 200 žitelja čak 40 "registrovanih" lopova. KRAĐA dvadesetak poklopaca sa šahtova i dva… »

Mali: Beograd spreman za zimsku sezonu

Večernje novosti 19.11.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je Beograd u potpunosti spreman za nastupajuću zimsku sezonu. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je Beograd u potpunosti spreman za nastupajuću zimsku sezonu. Kako je… »

Uspeh u školi zavisi od ishrane

Večernje novosti 19.11.2016
Učenici koji su tokom prva tri razreda osnovne škole jeli povrće, voće, ribu i integralne žitarice, dobijali su bolje ocene od vršnjaka koji su uglavnom unosili meso, slatkiše i začinjena jela. UČENICI koji su tokom prva tri razreda osnovne… »

Kanadski Srbi u Kalgariju - od Festivala evropskog filma do puta i spomenika Nikoli Tesli

Večernje novosti 19.11.2016
Srpska iseljenička zajednica u najvećem gradu provincije Alberta Kalgariju jedna je od najaktivnijih u Kanadi. Srpska iseljenička zajednica u najvećem gradu provincije Alberta Kalgariju jedna je od najaktivnijih u Kanadi. Njeni pripadnici su u… »