Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 19.11.2016

"Deca" na Mećavniku

Večernje novosti 19.11.2016
Prvi Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice održava se danas i sutra na Mećavniku. PRVI Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice održava se danas i sutra na Mećavniku, a program će započeti gostovanjem Fakulteta dramskih umetnosti iz… »

"Ljubiša" Milisavu Saviću

Večernje novosti 18.11.2016
Dobitnik nagrade "Stefan Mitrov Ljubiša" je Milisav Savić, za delo "La sans pareille - ljubavni roman s dodacima" ("Agora"). DOBITNIK nagrade "Stefan Mitrov Ljubiša" je Milisav Savić, za delo "La sans pareille - ljubavni roman s dodacima" ("Agora")… »

Kraljevo: Nagrada pirotskom "Malom princu"

Večernje novosti 19.11.2016
U Kraljevu završen pozorišni festival "Mali Joakim", a priznaanje za najbolju predstavu u celini ponelo je Narodno pozorište u Pirotu. Za dečjižiri najbolji je „Aladin” Kruševačkog pozorišta. KRALjEVO - Proglašenjem pobednika, dodelom… »

Festival autorskog filma: Pred publikom više od 80 ostvarenja

Večernje novosti 18.11.2016
Kanski pobednik, drama "Ja, Danijel Blejk" Kena Louča, 25. novembra otvoriće Festival autorskog filma. KANSKI pobednik, drama "Ja, Danijel Blejk" Kena Louča, 25. novembra otvoriće Festival autorskog filma (FAF). U Glavnom programu biće prikazana 22… »

Nikola Tesla u stihu

Večernje novosti 19.11.2016
Nele Karajlić o večerašnjoj premijeri predstave o velikom naučniku. Priču o čoveku koji je izmislio 21. vek, o kome dugo nismo dovoljno znali. DOĆI će dan kada će informacije da putuju svuda, bez obzira na nacije! Vizionarski i u stihu, Nikola… »

Osluškivanje atoma

Večernje novosti 18.11.2016
"Kvantna muzika" tema je i naziv projekta čijem je predstavljanju u potpunosti posvećeno treće izdanje festivala Keyboard Days, koji će trajati do nedelje, 20. novembra. "KVANTNA muzika" tema je i naziv projekta čijem je predstavljanju u potpunosti… »

Dilan stiže sledeće godine

Večernje novosti 18.11.2016
Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, američki kantautor Bob Dilan, održaće koncert u Stokholmu sledeće godine, a to će biti i savršena prilika da održi i svečani govor. OVOGODIŠNjI dobitnik Nobelove nagrade za književnost… »