Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 19.11.2016

"Srbi i Rusi uvek se zajedno borili za slobodu"

Vesti online 19.11.2016
Njegova svetost patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril u razgovoru sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Irinejem u Moskvi istakao je bratsku prirodu odnosa Ruske i Srpske crkve i dodao da duboko prijateljstvo dva naroda kroz istoriju živi i danas, a… »

Sprema se haos u Srbiji: Otvoreni napadi spolja i iznutra

Vesti online 19.11.2016
Srbija se nalazi pred strašnim pritiscima. Tako su i premijer Aleksandar Vučić i šef države Tomislav Nikolić u istom danu upozorili da se na zemlju spremaju jaki napadi "spolja i iznutra". Premijer Aleksandar Vučić obratio se u petak građanima… »

Da li je Vučić dao milione da bi video Obamu?

Vesti online 19.11.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je potpuna izmišljotina da je iz budžeta uplaćeno dva miliona dolara Fondaciji Klinton kako bi se on sreo sa predsednikom SAD Barakom Obamom. - To se nikada nije dogodilo, ne sa dva miliona nego dva… »

Da li ćemo dobijati platu i bez rada (2): Kraj siromaštva nije utopija

Vesti online 19.11.2016
Vlada Finske prva je u EU odlučila da 2017. godine uvede bezuslovni najniži zagarantovani dohodak za sve stanovnike bez obzira na uzrast, pol i da li su zaposleni. Predviđeno je da će mesečno svakom građaninu moći da se uplaćuje po 800 evra. U… »

Sa liturgije na časove

Vesti online 19.11.2016
Svetosavski centar u Hanoveru subotom je pun žagora i dečje radosti, pa ova sveta kuća više liči na veliki školski centar nego na hram, naročito posle 10 časova kada se završava jutarnja liturgija, a počinje školska nastava, koja traje do 14… »

Evo zašto ne treba da jedete noću

Vesti online 19.11.2016
Prekomerno, nesvesno "noćno grickanje" hrane može da dovede do gojaznosti, a o tome bi posebno trebalo da povedu računa nervozne i tužne osobe, koje su, inače, najviše sklone ponoćnim užinama. Na takvo ponašanje podstiče ih njihov iracionalni… »

Hteli od Balkana da naprave Siriju

Vesti online 19.11.2016
Kosovska policija saopštila je da je u poslednjih desetak dana uhapsila ukupno 19 osoba pod sumnjom da su planirali napade na KiM i u Albaniji, a povezani su sa Islamskom državom. Istragom je utvrđeno da su svi bili u kontaktu sa samoproklamovanim… »

Zašto su Srbi ludi za antibioticima?

Vesti online 19.11.2016
Po potrošnji antibiotika Srbija se nalazi visoko na evropskoj listi. Ubijaju bakterije, leče infekcije, ali ako se nepotrebno, nepravilno ili preterano koriste - prave više štete nego koristi. Sa antibioticima treba biti oprezan. Uzimanje antibiotika… »