Kultura arhiva vesti 19.11.2016

Kusturica: Zanat u umetnosti se više ne ceni

RTV 19.11.2016
MOKRA GORA - Izvođenjem predstave "Ukalupljivanje - Tragedija loptanja u Srba" Strahinje Madžerevića u režiji Maksima Miloševića večeras je u Drvengradu počeo prvi Jesenji pozorišni festival. Osnivač Emir Kusturica kaže da je želeo da… »

Milisavu Saviću nagrada "Stefan Mitrov Ljubiša"

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Književnik Milisav Savić dobitnik je ovogodišnje nagrade "Stefan Mitrov Ljubiša", koju dodeljuje Grad teatar Budva, saopštila je izdavačka kuća "Agora". Savić je nagrađen za roman "La sans pareille", za koji je prethodno dobio nagrade… »

Kraljevo: Nagrada pirotskom "Malom princu"

Večernje novosti 19.11.2016
U Kraljevu završen pozorišni festival "Mali Joakim", a priznaanje za najbolju predstavu u celini ponelo je Narodno pozorište u Pirotu. Za dečjižiri najbolji je „Aladin” Kruševačkog pozorišta. KRALjEVO - Proglašenjem pobednika, dodelom… »

Izložba slika Eriha Romana Pečea u ponedeljak u Sinagogi

Radio 021 19.11.2016
Izložba slika austrijskog slikara Eriha Romana Pečea biće otvorena u ponedeljak, 21. novembar u novosadskoj Sinagogi. Posetioci će imati priliku da pogledaju 26 njegovih radova. Ovaj slikar je bio nagrađivan brojnim priznanjima za svoj umetnički i… »

Festival autorskog filma: Pred publikom više od 80 ostvarenja

Večernje novosti 18.11.2016
Kanski pobednik, drama "Ja, Danijel Blejk" Kena Louča, 25. novembra otvoriće Festival autorskog filma. KANSKI pobednik, drama "Ja, Danijel Blejk" Kena Louča, 25. novembra otvoriće Festival autorskog filma (FAF). U Glavnom programu biće prikazana 22… »

Sa 11 godina priprema svetsku premijeru svoje opere

B92 19.11.2016
Alma Dojčer je jedanaestogodišnja devojčica, kompozitorka, pijanistkinja i violinistkinja koja je napisala prvu sonatu pre pet godina, očekuje svetsku premijeru svoje prve opere sledećeg meseca. Agencija AP podseća da je devojčica, koju mnogi… »

Umrla Šeron Džouns, "ženski Džejms Braun"

B92 19.11.2016
Šeron Džouns, žena anđeoskog glasa, umrla je u 61. godini života. Džouns je vodila „herojsku borbu protiv raka pankreasa“, a hiljade obožavalaca i kolega slavne pevačice oprostili su se od nje. Ona je godinama radila kao čuvar zatvora… »

6 Tužnih meseci bez srpskog velikana glumišta: Rodbina i prijatelji upalili sveće za besmrtnog batu

Kurir 19.11.2016
Porodica Živojinović obeležila je danas šestomesečni pomen legendi srpskog glumišta Velimiru Bati Živojinoviću. Da je Valter besmrtan potvrdili su prijatelji ali i rodbina koji su se okupili danas oko 12 časova u Crkvi Pokrova Presvete Bogorodice… »

Nišvil: Kendi Dalfer za počasnu građanku Niša

Južne vesti 19.11.2016
Rukovodstvo Nišvil džez festivala predložilo odbornicima Skupštine grada Niša da čuvenoj holandskoj saksofonistkinji dodeli status počasnog građanina i to zbog njenog doprinosa promociji Niša i Nišvila, pre svega u svojoj rodnoj Holandiji… »

(Video) Ovo još nismo videli: Po prvi put pop u Slagalici! Ovaj odgovor je zapalio mreže! Urnebesno!

Kurir 19.11.2016
Retko imamo priliku da vidimo sveštena lica u nekom televizijskom takmičenju, a to se upravo dogodilo večeras u "Slagalici". Naime, jedan sveštenik po imenu Milan je rešio da okuša svoju sreću i testira zanje, pa se prijavio za učešće u… »