Kultura arhiva vesti 19.11.2016

Drvo koje život znači: Na Mećavniku večeras otvoren Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice

Kurir 19.11.2016
MEĆAVNIK – Emir Kusturica otvorio je večeras na Mećavniku Jesenji pozorišni festival, koji se održava pod motom Drvo koje život znači, a prve festivalske večeri, publika je u prepunoj sali ovacijama pozdravila predstavu - Ukalupljivanje –… »

"Ljubiša" Milisavu Saviću

Večernje novosti 18.11.2016
Dobitnik nagrade "Stefan Mitrov Ljubiša" je Milisav Savić, za delo "La sans pareille - ljubavni roman s dodacima" ("Agora"). DOBITNIK nagrade "Stefan Mitrov Ljubiša" je Milisav Savić, za delo "La sans pareille - ljubavni roman s dodacima" ("Agora")… »

Kraljevo: Nagrada pirotskom "Malom princu"

Večernje novosti 19.11.2016
U Kraljevu završen pozorišni festival "Mali Joakim", a priznaanje za najbolju predstavu u celini ponelo je Narodno pozorište u Pirotu. Za dečjižiri najbolji je „Aladin” Kruševačkog pozorišta. KRALjEVO - Proglašenjem pobednika, dodelom… »

Izložba radova Romana Pečea u Sinagogi

RTV 19.11.2016
NOVI SAD - U ponedeljak, 21. novembra, u Sinagogi se otvara izložba radova istaknutog austrijskog slikara Eriha Romana Pečea (1907-1993). Peče je bio nagrađivan brojnim priznanjima za svoj umetnički i pedagoški rad, a najznačajnije je primio 1983… »

Festival: Autorski film je prozor u svet!

Kurir 19.11.2016
U program su uključeni revolucionari svetske kinematografije - Lav Dijaz i Kšištof Kješlovski. Festival autorskog filma (FAF) održava se od 25. novembra do 3. decembra, a u program je ove godine uvršćen čak 81 film, a 11 se takmiči za gran pri… »

VIDEO: Sa 11 godina ima svetsku premijeru opere

Radio 021 19.11.2016
Alma Dojčer je kompozitorka, pijanistkinja i violinistkinja koja očekuje svetsku premijeru svoje prve opere sledećeg meseca, što ne bi bilo čudno da se ne radi o devojčici koja ima 11 godina. Svoju prvu sonatu napisala je sa samo šest godina. Prvu… »

Umrla Šeron Džouns, "ženski Džejms Braun"

B92 19.11.2016
Šeron Džouns, žena anđeoskog glasa, umrla je u 61. godini života. Džouns je vodila „herojsku borbu protiv raka pankreasa“, a hiljade obožavalaca i kolega slavne pevačice oprostili su se od nje. Ona je godinama radila kao čuvar zatvora… »

Pola tužne godine bez bate: Porodica održala šestomesečni pomen Valteru

Blic 19.11.2016
Porodica Živojinović obeležila je danas šestomesečni pomen legendi srpskog glumišta Velimiru Bati Živojinoviću. Da je Valter besmrtan potvrdili su prijatelji ali i rodbina koji su se okupili danas oko 12 časova u Crkvi Pokrova Presvete Bogorodice… »

Nišvil: Kendi Dalfer za počasnu građanku Niša

Južne vesti 19.11.2016
Rukovodstvo Nišvil džez festivala predložilo odbornicima Skupštine grada Niša da čuvenoj holandskoj saksofonistkinji dodeli status počasnog građanina i to zbog njenog doprinosa promociji Niša i Nišvila, pre svega u svojoj rodnoj Holandiji… »

(Video) Ovo još nismo videli: Po prvi put pop u Slagalici! Ovaj odgovor je zapalio mreže! Urnebesno!

Kurir 19.11.2016
Retko imamo priliku da vidimo sveštena lica u nekom televizijskom takmičenju, a to se upravo dogodilo večeras u "Slagalici". Naime, jedan sveštenik po imenu Milan je rešio da okuša svoju sreću i testira zanje, pa se prijavio za učešće u… »