Politika arhiva vesti 19.11.2016

Vlada proglašava Deceniju preduzetništva

B92 19.11.2016
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da je cilj da se do kraja mandata ove vlade u sektoru malih i srednjih preduzeća zaposli još 100.000 ljudi. Prema njegovim rečima, vlada će dodatno pomoći i sektor informacionih tehnologija. Knežević je… »

Jovanović kritikovao Nikolića zbog izjava o briselskim pregovorima

Beta 19.11.2016
Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno demokratska partije (LDP), izjavio je danas da predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, "mora paziti na težinu izgovorenih reči" i da "ne sme svojim izjavama ugrožavati rezultate u razgovorima s Prištinom"… »

DS: Vlada o svojih 100 dana, a u zemlji strah i siromaštvo

Beta 19.11.2016
Demokratska stranka ocenila je danas da se ne može govoriti o 100 dana rada Vlade Srbije, jer je Srpska napredna stranka četiri godine sa istim koalicionim partnerima na vlasti, navodeći da je za to vreme u zemlji stvorena "atmosfera straha" i da su… »

Tahiri: Prekid dijaloga značio bi kraj evropskog puta Srbije

RTV 19.11.2016
PRIŠTINA - Ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri danas je izjavila da bi prekidanje dijaloga Beograda i Prištine značilo i prekid evropskog puta Srbije.Komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će Srbija prekinuti… »

Dveri traže ostavku Gojkovićeve, izbacivanje Rističevića

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Pokret Dveri zatražio je danas ostavku predsednice parlamenta Maje Gojković i "izbacivanje poslanika Marijana Rističevića iz parlamenta". Dveri navode da Gojković krši Poslovnik o radu i parlamentarna pravila, te da ima različite aršine… »

Đurić: Povećana vrednost Telekoma

Danas 19.11.2016
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će 29. novembra "Telekom" dobiti isprave iz katastra. Kojim se priznaje njegova imovina na Kosovu i ocenio da se u prethodnih 100 dana Vlada Srbije na mnogo polja borila… »

Zukorlić: Pružam ruku pomirenja i Ljajiću

Blic 19.11.2016
Narodni poslanik Moamer Zukorlić pozvao je danas potpredsednika Vlade i predsednika SDPS Rasima Ljajića da sve dosadašnje sukobe ostave iza sebe. On je u sapštenju dostavljenom medijima naveo da oseća olakšanje znajući da će gest premijera… »

Brnabić: Akcioni plan za podršku IT do kraja godine

Dnevnik 19.11.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, koja je na čelu tima vlade za IT sektor, izjavila je danas da je završen finalni nacrt Akcionog plana za. podršku IT sektoru, inovacijama i preduzetništvu i da će ga vlada usvojiti do… »

Srbija će podržati Kanadu u Savetu bezbednosti UN?

Vesti online 19.11.2016
Kanada je dobila podršku Srbije za mesto nestalne članice SB UN 2020. godine, iako je pre 17 godina učestvovala u vazdušnim napadima NATO-a na Srbiju, tvrde kanadski mediji. Kanada je priliku za članstvo u SB UN izgubila 2010. godine od Portugalije… »

Zukorlić šef gradilišta: Poslanik bahato tvrdi da nema veze s divljom gradnjom, ali ga slike demantuju

Blic 19.11.2016
Narodni poslanik Muamer Zukorlić i dalje tvrdi da nema nikakve veze sa divljom gradnjom u centru Novog Pazara iako je uslikan kako nadgleda radove kao kakav šef gradilišta. Zukorlić se toliko uživeo u kršenje zakona da je u medijima otvoreno priznao… »