Politika arhiva vesti 19.11.2016

Mihajlović: Najponosnija sam na Duing biznis listu

Dnevnik 19.11.2016
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je, kad je reč o radu njenog ministarstva, najponosnija na napredak na Duing biznis listi (Doing busineš), a zatim i na završetak… »

Jovanović: Nikolić neodgovornim izjavama preti Srbiji

Danas 19.11.2016
Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, mora paziti na težinu izgovorenih reči i ne sme svojim izjavama ugrožavati do sada postignute rezultate u razgovorima sa Prištinom, navodi se u saopštenju Čedomira Jovanovića, predsednika LDP. - Umesto nastavka… »

100 dana Vlade: Evo kako to premijer vidi

Vesti online 19.11.2016
"Srbija je stabilna, na dobrom putu, ekonomski napreduje i bezbednosno je sigurna", rekao je premijer Vučić na konferenciji za medije povodom 100 dana Vlade. - Srbija je jedan od stubova regionalne stabilnosti, nalazi se čvrsto na evropskom putu… »

Tahiri preti: Ako Srbija prekine pregovore sa Prištinom...

Vesti online 19.11.2016
Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri je, komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će predložiti prekid dijaloga sa Prišitnom ako Kosovo bude primljeno u Unesko, rekla da bi time bio zaustavljen put Srbije ka… »

Dveri traže ostavku Gojkovićeve i izbacivanje Rističevića iz Skupštine

Radio 021 19.11.2016
Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović zatražio je danas ostavku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i izbacivanje poslanika Srpske napredne stranke Marijana Rističevića zbog, kako je naveo, "neviđene represije vlasti nad opozicijom" i… »

Đurić: Srbija vlasnik pozivnog broja za KiM

RTV 19.11.2016
BEOGRAD - Dogovorom u Briselu povećan je broj građana južno od Ibra koji mogu da pristupe Telekomovom signalu novim rasporedom baznih stanica i prvi put posle mnogo godina telekomunikacioni sistem Srbije zastupljen je od Horgoša do Šar planine… »

Zukorlić: Pružam ruku pomirenja i Ljajiću

B92 19.11.2016
Beograd -- Narodni poslanik Moamer Zukorlić pozvao je potpredsednika Vlade i predsednika SDPS Rasima Ljajića da sve dosadašnje sukobe ostave iza sebe. On je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da oseća olakšanje znajući da će gest premijera… »

Brnabić:U IT-u malo kasnimo, stižemo svet za dve godine

Blic 19.11.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, koja je na čelu tima vlade za IT sektor, izjavila je da Srbija ne zaostaje mnogo za razvijenim zemljama u toj oblasti i najavila da ćemo vodeće zemlje, poput SAD i Kine, stići već za dve… »

Kanadski mediji: Srbija će podržati Kanadu u SB UN

RTV 19.11.2016
OTAVA - Kanada je dobila podršku Srbije za mesto nestalne članice SB UN 2020. godine, iako je pre 17 godina učestvovala u vazdušnim napadima NATO na Srbiju, tvrde kanadski mediji. Kanada je priliku za članstvo u SB UN izgubila 2010. godine od… »

Zukorlić šef gradilišta: Poslanik bahato tvrdi da nema veze s divljom gradnjom, ali ga slike demantuju

Blic 19.11.2016
Narodni poslanik Muamer Zukorlić i dalje tvrdi da nema nikakve veze sa divljom gradnjom u centru Novog Pazara iako je uslikan kako nadgleda radove kao kakav šef gradilišta. Zukorlić se toliko uživeo u kršenje zakona da je u medijima otvoreno priznao… »