Svet arhiva vesti 19.11.2016

Masovni protesti u Južnoj Koreji

RTV 19.11.2016
SEUL - Stotine hiljada demonstranata okupilo se na ulicama Seula, četvrti put za četiri nedelje, zahtevajući ostavku predsednice Južne Koreje Park Guen-hje zbog umešanosti u korupcijski skandal. Prošle nedelje na protestima je učestvovalo milion… »

Poslednji susret Putina i obame: Oproštajni sastanak zakazan

Pravda 19.11.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin i odlazeći predsednik SAD Barak Obama mogli bi da se sastanu "u prolazu", na marginama samita foruma Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov. "Nema prethodnih dogovora."… »

Šuf: Više desetina terorista planira napade u Evropi

Politika 19.11.2016
AMSTERDAM – Obaveštajni stručnjaci procenjuju da pripadnici takozvane Islamske države imaju između 60 i 80 operativaca koji se kriju u Evropi kako bi izvršili napade, upozorio je danas holandski koordinator za borbu protiv terorizma Dik Šuf. Šuf… »

Rusi besni, Švajcarska: Lovci u rutinskoj kontroli

B92 19.11.2016
Švajcarska je saopštila da su njihovi vojni avioni koji su leteli nedaleko od aviona ruske delegacije na putu za Peru obavljali rutinsku kontrolu, piše Rojters. Ruska ambasada u Bernu je ranije uputila protestnu notu zahtevajući objašnjenje od… »

Obama o Snoudenu: Ne može pomilovanje bez odlaska na sud

B92 19.11.2016
Berlin -- Odlazeći predsednik SAD Barak Obama izjavio je da ne može da donese odluku o pomilovanju Edvarda Snoudena pre nego što se on pojavi na sudu. "Ne mogu da pomilujem nekoga ko se pre toga nije pojavio pred sudom i izneo svoj slučaj", rekao je… »

Tramp se nagodio oko tužbe od 25 miliona dolara

Politika 19.11.2016
VAŠINGTON – Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp pristao je da se nagodi oko tužbi za prevare vezane za seriju predavanja o nekretninama na Univerzitetu Tramp za 25 miliona dolara, saopštili su zvaničnici. Nagodbom bi bio završen spor… »

Nemci se zidom ograđuju od izbeglica u Minhenu

RTS 19.11.2016
U predgrađu Minhena gradi se zid kojim bi se lokalno stanovništvo ogradilo od kampa predviđenog za smeštaj azilanata. Kao navodi Dejli mejl, radi se o zidu dužine oko 100 metara i skoro četiri metra visine, u mihnenskom naselju Nojperlah-Jug… »

Trampu u odabiru najbližih saradnika najvažnija lojalnost

Dnevnik 19.11.2016
VAŠINGTON: Novoizabrani predsednik SAD suočava se sa zastrašujućim izazovom dok se priprema za prelazak u Belu kuću - odabirom članova svoje administracije, ljudi koji će. nadzirati bezbednosnu, ekonomsku, spoljnu i domaću politiku, a po svemu… »

"Sultan" Erdogan razočaran Amerikom

Mondo 19.11.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je Sjedinjene Američke Države zbog pristupa sirijskoj krizi rekavši da je "razočaran" Vašingtonom. Foto: Murat Cetinmuhurdar/Pool Photo via AP Redžep Tajip Erdogan Erdogan je u intervjuu za Si-Bi-Es… »

U napadima na Alepo poginuo 31 civil

Politika 19.11.2016
ALEPO - U vazdušnim napadima i bombardovanju sirijske vojske u Alepu, poginuo je 31 civil, saopštili su zvaničnici Ujedninjenih nacija, prenosi AFP. Od utorka, kada su počeli napadi Vlade na položaje pobunjenika u istočnom delu Alepa, ubijeno je… »