Nauka & Tehnologija arhiva vesti 19.11.2016

Fejsbuk ne staje sa ulaganjima: Nove investicije u program koji prepoznaje lica

Blic 19.11.2016
Globalna društvena mreža Fejsbuk kupila je startap kompaniju FacioMetriks koja je razvila softver za prepoznavanje crta lica, a koja je nastala pod okriljem pitsburškog Univerziteta Karnegi Melon, javlja američka agencija AP. Detalje sporazuma nisu… »

Albanija ukida porez za mala preduzeća

Nova energija 19.11.2016
Albanski premijer Edi Rama najavio je potpuno ukidanje poreza za mala preduzeća – sva ona koja imaju godišnji promet manji od 36,400 eura. Smanjeni su i porezi za veća preduzeća, tako da sva ona koja ostvare godišnji promet između 36,400 i 58,200… »

Ovo je sadržaj (nacrta) nove usvojene strategije za razvoj IT-a u Srbiji

StartIt 19.11.2016
Predstavljamo nacrt državne strategije o razvoju domaće IT industrije. Sam sadržaj deluje razumno, ostaje da se vidi kako je planirana primena. Večeras je izašla vest da je Vlada juče usvojila strategiju razvoja industrije informacionih tehnologija… »

Baterija koja puni telefon za pet minuta

Radio 021 19.11.2016
Telefoni iz generacije u generaciju postaju sve napredniji s boljim ekranima, bržim procesorima, ali sve to utiče na trajanje baterije. Svi bi hteli da ne pune telefon svako veče ili još gore, kad su u žurbi. "Qualcomm" već nekoliko godina razvija… »

Praćenje emocija: Fejsbuk kupio startap koji se bavi veštačkom inteligencijom

Pravda 19.11.2016
Globalna društvena mreža „Fejsbuk” kupila je startap kompaniju Facio Metriks koja je razvila softver za prepoznavanje crta lica, a koja je nastala pod okriljem pitsburškog Univerziteta Karnegi Melon, javlja američka agencija AP. Detalje sporazuma… »

Šok! Gejmer našao golo žensko međunožje u video igri - i zato banovan! (foto 18+)

Srbija danas 19.11.2016
Vrlo realistično... Kompanija "Ubisoft" bila je prinuđena da se izvini igraču pošto je banovan na društvenoj mreži, iz prostog razloga što je pronašao virtuelnu vaginu prostitutke u njihovoj video igri "Watch Dogs 2" Gejmer je igrao "Watch Dogs 2"… »

Fejsbuk kupio startap koji se bavi vešštačkom inteligencijom

RTV 19.11.2016
PITSBURG - Globalna društvena mreža Fejsbuk (Facebook) kupila je startap kompaniju FacioMetriks koja je razvila softver za prepoznavanje crta lica, a koja je nastala pod okriljem pitsburškog Univerziteta Karnegi Melon, javlja američka agencija AP… »

Optuženi za terorizam otkriva nove detalje: Beba kreirao „državni udar“, hteli da ubiju lidere DF-a (video)

Pravda 19.11.2016
„Aferu ‘državni udar’ kreirao je Vladimir Beba Popović u saradnji sa američkim obavještajcima u Crnoj Gori i Srbiji. Plan je bio da grupa koju su angažovali, na čelu sa Aleksandrom Sinđelićem, koji je njihov igrač, napravi haos u Podgorici… »

Blizzard nije otkrio novu Warlock legendarnu kartu

B92 19.11.2016
Iako je večeras oko 20h po našem vremenu trebala da bude prikazana nova Warlock legendarna iz Mean Streets of Gadgetzan seta, to se nije desilo. Karta je trebalo da bude otključana putem pritiskanja određenog dugmeta na sajtu ekspanzije, i svaki klik… »

Vučiću zabranjen ulazak u Kanadu: Pogledajte ko je još na crnom spisku

Pravda 19.11.2016
U Kanadi je i dalje na snazi odredba zakona po kojoj su najviši zvaničnici SRJ i Srbije koji su bili na ključnim funkcijama u Vladi, diplomatiji, Vojsci, policiji i pravosuđu od februara 1998. do oktobra 2000. - nepoželjni u ovoj državi. S obzirom… »