Društvo arhiva vesti 26.11.2016

AMSS: Saobraćaj umerenog intenziteta, oprez zbog sumaglice

Blic 26.11.2016
Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je večeras vozače na sumaglicu na većini puteva u Srbiji. Vidljivost je za sada dobra, ali tokom noći je moguća magla pored rečnih tokova, preko planinskih prevoja i po kotlinama, pa je potrebno biti oprezniji… »

"Srbija ne mora nikom da se izvinjava zbog ratova"

Vesti online 26.11.2016
"Srbija ne mora nikom da se izvinjava zbog ratova kroz istoriju, kao ni za NATO bombardovanje, već samo može da bude ponosna na svoje borce", izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. On je na… »

"Kroacija erlajnz" uvozi avio-mehaničare iz Srbije

Radio 021 26.11.2016
Iz tehnike "Kroacija erlajnza" u poslednjih pet godina otišlo je na desetine avio-mehaničara, zbog čega je ta hrvatska kompanija angažovala radnike iz Srbije, piše "Večernji list". Prema podacima Sindikata avio-mehanicara Hrvatske (SSAH), otišlo je… »

Srbiji treba nezavisni regulator medija

Politika 26.11.2016
Za Srbiju bi bilo dobro da 2020. godine ima nezavisnog regulatora medija koji bi se bavio razumnom evaluacijom tržišta i da se ne desi kao danas da imamo četiri muzičke nacionalne radio stanice, more zabavnih televizijskih kanala dok informativni… »

Panel: Vladavina prava mora da bude zajednički interes

RTV 26.11.2016
BEOGRAD - Zajednički interes svih u Srbiji treba da bude da se uspostavi vladavina prava i da se menjaju zakoni koji nisu dobri, zaključeno je danas na panelu "Šta vam znači vladavina prava i da li vam nedostaje". Na tom skupu održanom u okviru… »

Misterija smrti genija iz loznice: Zašto je uzoran mladić i stručnjak oduzeo sebi život

Blic 26.11.2016
Uroš je bio miran, ispravan, bio je genije. Osim što je u tom smislu bio poseban, ni po čemu drugom se nije izdvajao. Nikad ne bih pomislio da će se ubiti. Ovo je juče za "Blic" rekao jedan od prijatelja Uroša Milanovića (25), koji se pre tri dana… »

U Srbiji prošle godine 1.000 novoobolelih od tuberkuloze

Radio 021 26.11.2016
U svetu je od tuberkuloze, koja je jedna od deset vodećih uzroka smrti, prema procenama Svetske zdravstvene organizacije (WHO) u 2015. bilo obolelo oko 10,4 miliona ljudi, od kojih je oko 10 odsto dece, rečeno je danas na simpozijumu "Tuberkuloza -… »

AMSS: Oprez zbog magle koja smanjuje vidljivost

Novi magazin 26.11.2016
Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je jutros vozače na maglu i sumaglicu koja smanjuje vidljivost na putevima u većem delu zemlje i pozvao ih da voze oprezno. Na području Vojvodine vozače danas očekuju pogodni uslovi za vožnju, dok se u ostalim… »

Tuče na ulicama Niša

Mondo 26.11.2016
U tučama ispred ugostiteljskih objekata u Nišu jutros oko 6 časova povređena su tri mladića, rečeno je agenciji Beta u niškoj Hitnoj pomoći. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Kako je rečeno, u tuči ispred kafane "Stara Srbija" mladić (28)… »

Obradović: Nadležne institucije će odmah reagovati na nasilje

Novi magazin 26.11.2016
Poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Marija Obradović izjavila je danas da je suština nedavno usvojenog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici - koordinacija državnih organa, institucija i udruženja koja se bave problemom tog nasilja. Obradović… »