Izvor: B92 arhiva vesti 26.11.2016

Ješić: Opozicija da razmisli o napuštanju parlamenta

B92 26.11.2016
Poslanik i funkcioner DS Goran Ješić ocenio je da je parlamentarizam u Srbiji "ozbiljno ugrožen". On je rekao i da političko nasilje vlasti nad opozicijom obesmišljava postojanje parlamenta, zbog čega bi opozicija morala da preispita svoju dalju… »

SDP ima novog lidera, Bernardić nasledio Milanovića

B92 26.11.2016
Zagreb -- Prema nezvaničnim rezultatima izbora u hrvatskom SDP Davor Bernardić je potvrdio nadmoć iz prvog kruga i gotovo sigurno postaje novi predsednik te stranke. Na izbore je izašlo nešto manje članova SDP nego u prvom krugu kada je glasalo njih… »

I tim Klintonove broji glasove u Viskonsinu

B92 26.11.2016
Vašington -- Zastupnik Hilari Klinton, Mark Erik Elijas izjavio je da će demokrate učestvovati u ponovnom brojanju glasova u Viskonsinu. Kako prenosi AFP, Elijas je za portal "Medijum" kazao da će učestvovati i u ponovnom prebrojavanju glasova u… »

Britanija: Usvojen zakon - "Veliki brat" postaje veći

B92 26.11.2016
London -- Posle dugih rasprava, britanski parlament usvojio je sporni novi zakon kojim se vlastima daju ovlašćenja da analiziraju podatke sa pretraživača interneta. Nacrt zakona o istražiteljskim ovlašćenjima, koji kritičari nazivaju "špijunskom… »

Udovičić o primeni novog Zakona o sportu

B92 26.11.2016
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je 11. Nacionalnom seminaru Sportskog saveza Srbije na kome je tema bila primena novog Zakona o sportu. Seminar se održao u okviru petog Medjunarodnog sajma sporta, navodi se u saopštenju resornog… »

Kokeza ovorio veštački teren u Baćkoj Palanci

B92 26.11.2016
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i prvi čovek opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica otvorili su danas teren s veštačkom travom u tom mestu. FSS je saopštio da je ovaj teren poklonio "zajedno s lokalnom samopupravom ovom delu… »

Svetski žiri: Fotografija iz Srbije najlepša na svetu

B92 26.11.2016
Fotografija Čedomira Žarkovića, koja prikazuje bigrene kade Stopića pećine na Zlatiboru, proglašena je najlepšom svetskom slobodnom fotografijom zaštićenog prirodnog dobra za 2016. godinu na međunarodnom foto-konkursu Vikimedije "Viki voli… »

Devojčica pala sa mosta u Tisu, u toku potraga

B92 26.11.2016
Devojčica B. V. (15) iz Kikinde nestala je u petak oko 22.15 časova pošto se šetala po metalnoj konstrukciji mosta. Ona je i upala u reku Tisu između Sente i Čoke, piše Blic. Policija i ronioci pretražuju teren u potrazi za devojčicom.… »

Pucnjava u Baru: Ranjen Bošković, potraga za Ibrahimovićem

B92 26.11.2016
U pucnjavi koja se dogodila u noći između petka i subote, ranjen je Baranin Vasilije Vaso Bošković, pišu “ Večernje novosti“. Zbog sumnje da je pokušao da ubije sugrađanina policija traga za Dinom Ibrahimovićem (20). On je prema navodima… »

Partizan doveo napadača iz Kajrata

B92 26.11.2016
Kamerunac Leandre Tavamba, 26-godišnji napadač koji je upotrebljiv i u veznom redu novi je fudbaler Partizana. Momak punog imena Leandre Gael Tavamba Kana u Humsku stiže posle svega sedam meseci u kazahstanskom Kajratu, a kao slobodan igrač potpisao… »