Izvor: B92/Politika arhiva vesti 26.11.2016

Živković: Očekujem da bar deset stranaka podrži Jankovića

B92 26.11.2016
Lider Nove stranke Zoran Živković očekuje da će zaštitnik građana Saša Janković dobiti podršku bar desetak stranaka za kandidaturu na predsedničkim izborima. "Neke od tih stranaka su parlamentarne, neke su vanparlamentarne, nije na meni da… »

Kralj odao počast Fidelu, Španci na ulicama protestuju

B92 26.11.2016
Madrid -- Španski kralj Filip VI odao je počast Fidelu Kastru, opisujući ga kao ličnost sa "neospornim istorijskim značajem". Protivnici i pristalice preminulog kubanskog lidera izašle na ulice Madrida, prenosi AFP. Španski kralj je u telegramu… »

Nikolić: Ništa ne može politički da razdvoji mene i Vučića

B92 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prokomentarisao je predlog dela opozicije da počasni građanin Knića bude Aleksandar Vučić, a ne on. On je izjavio da je predlog dela opozicije u toj opštini, predvođene LDP-om, da počasni građanin bude… »

Đinping: Kastro će živeti zauvek

B92 26.11.2016
Predsednik Kine Si Đinping rekao je da će preminuli kubanski lider Fidel Kastro živeti zauvek i da je kineski narod izgubio iskrenog prijatelja. "Kastro će živeti zauvek", rekao je Si, povodom Kastrove smrti. "Kineski narod izgubio je dobrog i… »

Janković obrazložio zašto se ne izjašnjava o kandidaturi

B92 26.11.2016
Zaštitnik građana Saša Janković je u intervjuu za Dojče vele obrazložio zašto ne odgovara na pitanje da li će se kandidovati na predsedničkim izborima. “U ovom momentu, krajem novembra, kao zaštitnik građana kažem da je najbitnije da… »

Dačić na Madagaskaru imao 28 bilateralnih susreta

B92 26.11.2016
Tokom Samita Frankofonije u prestonici Madagaskara Antananarivu vicepremijer Srbije Ivica Dačić imao je 28 bilateralnih susreta. On se sastao sa predsednicima država, premijerima, ministrima spoljnih poslova i visokim predstavnicima članica… »

Marković skuplja potpise za uvođenje monarhije

B92 26.11.2016
Predrag Marković, bivši predsednik Narodne skupštine Srbije, pokrenuo je Narodnu inicijativu za promenu Ustava Srbije u Ustav Kraljevine Srbije. Prikupljanje potpisa organizovalo je Udruženje Kraljevina Srbija. Kako je saopšteno, prikupljanje potpisa… »

Milenović: Ako se kandidujem neću biti nezavisni kandidat

B92 26.11.2016
Članica Saveta za borbu protiv korupcije u ostavci Miroslava Milenović izjavila je da ukoliko se kandiduje na izborima neće biti nezavisna kandidatkinja. Kako kaže, promene mogu da se ostvare kroz političko angažovanje. Ona je za vikend-izdanje… »

Obeleženo 210 godina od smrti Vase Čarapića

B92 26.11.2016
Beograd -- U Beogradu je obeleženo 210 godina od od pogibije borcĐ° zĐ° oslobođenje BeogrĐ°dĐ° i Srbije od TurĐ°kĐ° Vase Čarapića. Tim povodom je zĐ°menik grĐ°donĐ°čelnikĐ° AndrejĐ° MlĐ°denović položio venĐ°c nĐ°… »

Telo žene nađeno u Ibru

B92 26.11.2016
Zubin Potok -- Žena stara 75 godina utopila se u Ibru u selu Pridvorica kod Zubinog Potoka. Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio za agenciju Beta da je žena po rečima svedoka skočila u Ibar. Telo je pronađeno 400 metara… »