Izvor: B92/Svet arhiva vesti 26.11.2016

General ruske tajne službe uhapšen zbog mita

B92 26.11.2016
Moskva -- Ruske vlasti uhapsile su generala Federalne službe za zaštitu (FSO) Genadija Lopireva zbog sumnje da je primao mito, javila je agencija Interfaks danas. FSO je zadužena za osiguranje lične bezbednosti predsednika Vladimira Putina i drugih… »

Putin i Erdogan ponovo razgovarali o Siriji

B92 26.11.2016
Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin je drugi put za dva dana razgovarao s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom o situaciji u Siriji. "Putin i Erdogan su u telefonskom razgovoru razmenili stavove o situaciji u Siriji", navodi se u kratkom… »

Reči revolucije: Ovako je govorio Fidel Kastro / VIDEO

B92 26.11.2016
Kubanski revolucionarni lider Fidel Kastro je svojim govorima podizao na noge kubanski narod, ali i bio žestoka opozicija zapadnom svetu. Govorio je svuda i na svakom mestu, istim žarom, istim tonom i dobijao je aplauze svuda, od sela na Kubi do… »

Prevrnuo se brod, i avioni tragaju za preživelima

B92 26.11.2016
Kod novozelandskog grada Oklanda se prevrnuo brod, pri čemu je više osoba poginulo, ali se tačan broj žrtava za sada ne zna, saopštila je policija, javlja AFP. Lokalni mediji navode da se 11 osoba našlo u vodi nakon što se ribarski brod prevrnuo na… »

U Turskoj pritvorena novinarka BBC

B92 26.11.2016
Ankara -- Turska policija pritvorila je dopisnicu BBC koja je izveštavala o nemirima na severoistoku Turske, potvrdila je ta britanska medijska mreža. Novinarka Hatidže Kamer koja radi za turski servis BBC-a pritvorena je u provinciji Sirt. Ona je… »

Dve osobe poginule, a još dve nestale u olujama u Italiji

B92 26.11.2016
Rim -- Dve osobe poginule su u olujama koje su pogodile Italiju, a još dve su nestale, javljaju italijanski mediji. Zbog jakih pljuskova poginuo je pecaroš (73) u Đenovi, dok su spasioci u Pijemontu našli telo sedamdesetogodišnjeg čoveka koji je… »

Filmska priča: Jedan čovek je mogao da spreči stvaranje ID

B92 26.11.2016
Teror Islamske države je mogao da bude sprečen i pre nego što je nastao i to u turskom gradu Gazijantepu, koji je pre deset godina bio islamistički centar. U Upravi za borbu protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala u policijskom sedištu u… »

U padu aviona u francuskim Alpima poginuli piloti

B92 26.11.2016
Pariz -- Francuski istražitelji saopštili su da su pronašli tela dvojice pilota, čiji se avion u petak srušio u francuskim Alpima, prenosi AFP. Tela dvojice pilota pronađena su nakon intenzivne potrage u planinama istočno od Šamberija, a kako se… »

U inat nafti - Arapi dižu grad iz peska

B92 26.11.2016
U pustinji, daleko od nebodera i prometnih saobraćajnica velikih gradova, od nafte zavisna Saudijska Arabija pokušava da izgradi budućnost na dva druga resursa. Minerali fosfata, koji se koriste u proizvodnji đubriva, i boksit, kao glavna ruda u… »

Oslobođen 81 radnik na plantaži paradajza u Meksiku

B92 26.11.2016
Meksiko Siti -- Meksička vojska i policija oslobodili su 81 radnika na velikoj plantaži paradajza, koji su po navodima tužilaštva radili pod neljudskim uslovima. Tužilaštvo je saopštilo da je racija pokrenuta posle žalbe koja je podneta protiv te… »