Izvor: B92/Svet arhiva vesti 26.11.2016

U Parizu skup podrške migrantima

B92 26.11.2016
Pariz -- Oko 1.000 ljudi okupilo se u Parizu u znak podrške migrantima ocenjujući da se Francuska "nedostojno" ponaša prema ljudima koji beže iz konfliktnih područja. "Migranti su dobrodošli", uzvikivali su demonstranti koji su nosili takve plakate… »

Bitka za Alep: Oslobođena najveća pobunjenička četvrt

B92 26.11.2016
Damask -- Sirijska vojska preuzela je najveću pobunjeničku četvrt Alepa, na severu zemlje, preneli su sirijski mediji. Državna televizija javila je da su oružane snage Sirije "preuzele potpunu kontrolu nad sektorom Masaken Hananom" u Alepu, dok je… »

Moskva: Moguća ulica sa imenom Kastra

B92 26.11.2016
Moskva -- Postoji mogućnost da jedna ulica u Moskvi dobije naziv po preminulom revolucionarnom kubanskom vođi Fidelu Kastru. To je izjavio šef moskvovske gradske uprave zadužen za razvoj grada Vladimir Židkin. "Ulice nazvane po poznatim ljudima -… »

SAD izgubile poslednjeg neprijatelja Hladnog rata

B92 26.11.2016
Sa smrću oca Kubanske revolucije Fidela Kastra, SAD su izgubile svog poslednjeg velikog neprijatelja Hladnog rata. AFP ocenjuje da se to dogodilo iako je Kastro poslednjih godina izašao iz politke i bio marginalizovan tokom istorijskog približanja Kube… »

Inspirisao i užasavao svet - šta kažu Putin,Tramp,Maradona

B92 26.11.2016
Umro je bivši kubanski lider Fidel Kastro - harizmatični El komandante i jedan od najizuzetnijih političkih ličnosti 20. veka. Iza sebe je ostavio legat sa pečatom poluvekovnog revolucionarnog "fidelizma". Mnogi Kubanci još su u neverici da je… »

SAD: Ruska kampanja – kazniti Hilari, pomoći Trampu

B92 26.11.2016
Prema nalazima američkog izveštaja, sofisticirana ruska kampanja pomogla je da društvene mreže budu preplavljene lažnim vestima uoči predsedničkih izbora u SAD. List Vašington post piše, pozivajući se na izveštaj nezavisnih istraživača koji… »

Jedna osoba nestala u poplavama u Italiji

B92 26.11.2016
Torino -- Jedan čovek je nestao na severoistoku Italije gde jake poplave izazvane nevremenom od juče izazivaju velike štete, saopštili su zvaničnici. Sedamdsetogodišnji muškarac je pokušao da pokupi svoje konje u okolini Torina, kada ga je odnela… »