Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 26.11.2016

Živković: Očekujem da bar desetak stranaka podrži Jankovića (VIDEO)

Beta 26.11.2016
Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da očekuje da će aktuelni zaštitnik gradjana Saša Janković dobiti podršku bar desetak stranaka za kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima. "Neke od tih stranaka su parlamentarne… »

Nikolić: Bilo bi 'prirodno' da budem kandidat SNS

Beta 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da kao predsednik Republike Srbije ima podršku premijera Aleksandra Vučića, navodeći da još nije odlučio da li će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima, ali da bi bilo… »

Vučić uputio saučešće povodom smrti Fidela Kastra

Beta 26.11.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je povodom smrti kubanskog lidera Raula Kastra uputio telegram saučešća predsedniku Državnog saveta i Saveta ministara Republike Kube Raulu Kastru i narodu Kube. "Veoma me je ožalostila vest o smrti Fidela… »

Dačić na samitu Frankofonije o ekonomskoj i političkoj saradnji

Beta 26.11.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se tokom Samita Medjunarodne organizacije Frankofonije sastao se sa generalnim sekretarom Organizacije Mikaelom Žan i šefovima delegacija više zemalja. Dačić je razgovarao sa predsednikom Francuske Fransoa… »

Razgovori opozicije o kandidatu kad se sazna dan izbora (VIDEO)

Beta 26.11.2016
Funkcionerka Demokratske stranke (DS) Nada Kolundžija izjavila je danas da će ozbiljni razgovori opozicionih partija o tome ko je najbolji "demokratski kandidat" za predsedničke izbore u Srbiji početi kad vladajuća većina kaže kada će biti ti… »

Peticija za SOS broj za prijavljivanje nasilja nad ženama (VIDEO)

Beta 26.11.2016
Forum žena Demokratske stranke (DS) danas je u Knez Mihajlovoj ulici povodom "16 dana aktivizma, borbe protiv nasilja nad ženama" pokrenuo peticiju u kojoj od Vlade Srbije traži besplatan SOS broj za prijavljivanje nasilja nad ženama i žrtvama… »

Praznici da budu i 3. maj, 31. jul i 28. februar

Beta 26.11.2016
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) založila se danas da se državnim praznicima, pored 25. novembra 1918. kada je doneta odluka o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji, državnim praznicima proglase i 3. maj, 31. jul i 28. februar, koji su takodje… »

Opozicija da razmotri i opciju napuštanja parlamenta

Beta 26.11.2016
Poslanik i funkcioner Demokratske stranke (DS) Goran Ješić ocenio je danas da je parlamentarizam u Srbiji "ozbiljno ugrožen" i da političko nasilje vlasti nad opozicijom obesmišljava postojanje parlamenta, zbog čega bi opozicija morala da preispita… »