Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 26.11.2016

Živković: Janković ima podršku ns, očekujem da ga podrži bar desetak stranaka

Blic 26.11.2016
Predsednik Nove stranke Zoran Živković kaže da očekuje da će aktuelni zaštitnik građana Saša Janković dobiti podršku bar desetak stranaka za kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima. - Neke od tih stranaka su parlamentarne, neke su… »

Španski kralj odao priznanje Kastru, u Madridu skupovi za i protiv

Blic 26.11.2016
Španski kralj Felipe VI izjavio je večeras da preminuli Fidel Kastro nesumnjivo predstavlja "figuru od istorijskog značaja", dok su u Madridu organizovani skupovi za i protiv Kastra, bivšeg kubanskog predsednika i oca Kubanske revolucije. - Kastro… »

Nikolić: Ako se kandidujem, biću kandidat SNS

Blic 26.11.2016
Još nisam odlučio da li ću da se ponovo kandidujem na predsedničkim izborima ali, ako bih to učinio, bilo bi prirodno da budem kandidat Srpske napredne stranke (SNS), kaže predsednik Srbije Tomislav Nikolić. - Kada dođe vreme za kampanju, onda… »

Iza "mržnje" Kastra prema Titu krila se jedna savršeno izrežirana predstava

Blic 26.11.2016
Iako su se u načelu poštovali, Tito i Kastro su ipak imali međusobne nesuglasice. Kastro je predsedniku Jugoslavije zamerao na raskošnom stilu života, a Tito se nikada nije odrekao svog stila života. Ipak, da li je zaista u pitanju bile zamerke i… »

Janković: Nemam pravo da kažem ni da ni ne

Blic 26.11.2016
Najvažnije je da izbori za predsednika, kao i bilo koji drugi izbori u Srbiji, budu fer i pošteni, sa ravnopravnim mogućnostima svih kandidata. Ko će biti kandidat, manje je bitno, kaže zaštinik građana Saša Janković povodom mogućnosti da se… »

Svi atentati na Tita: Pokušali da ga likvidiraju više od 50 puta, najviše ga mrzeli Rusi

Blic 26.11.2016
Na nekadašnjeg predsednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita, prema nekim procenama, pokušano je čak više od 50 atentata. Od tog broja samo su Rusi, odnosno Staljin, pokušali da ga likvidiraju više od 20 puta, a među onima koji se nisu libili bar da… »

DS: pokreće peticiju za uspostavljanje sos broja za nasilje nad ženama

Blic 26.11.2016
Forum žena Demokratske stranke (DS) će u naredne dve nedelje, kroz niz aktivnosti organizovanih u celoj Srbiji, obeležiti 16 dana ženskog aktivizma, a sve u cilju skretanja pažnje javnosti na nasilje nad ženama i nužnosti rešavanja ovog problema… »

Devenport čeka poziv da ponovo ode u Skupštinu Srbije

Blic 25.11.2016
Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izrazio je spremnost da predstavi izveštaj Evropske komisije članovima Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije, ali je rekao da još nije dobio poziv tog skupštinskog tela. Devenport je subotnje… »

Zid ćutanja SPS: Dačić i Bajatović neće da pričaju o uhlebljenju kadrova

Blic 26.11.2016
Zapošljavanje kadrova SPS u fabrici "Toza Marković" nakon što je "Srbijagas" preuzeo tu firmu izazvalo je veliku pažnju javnosti, ali i stvorio zid ćutanja u centrali socijalista. Niko od vodećih ljudi ove partije nije želeo da komentariše po kom… »

Nikolić počasni građanin Knića: Kandidovala ga dva od 36 sela, opozicija htela nagradu za Vučića

Blic 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić od danas je počasni građanin Knića. Ovo priznanje mu je u vidu povelje uručeno na svečanosti u ovom mestu, i to na predlog opštine Knić i dva od ukupno 36 sela u okolini, Žunja i Lipnice. Nikolić je poručio da… »