Izvor: Danas arhiva vesti 26.11.2016

Reakcije na smrt Fidela Kastra

Danas 26.11.2016
Smrt dugogodišnjeg kubanskog lidera Fidela Kastra izazvala je danas različite reakcije u svetu. Mladi su se danas okupljali na ulicama Havane žaleći za svojim sunarodnikom, a u pojedinim američkim gradovima izbegli Kubanci su slavili. Povodom smrti… »

Obradović: Janković nije moj zaštitnik

Danas 26.11.2016
Potpredsednik Srpske napredne stranke Marija Obradović izjavila je danas da bi bio minimum pristojnosti zaštitnika građana Saše Jankovića da podnese ostavku na tu funkciju, zbog toga što je, kako je objasnila, počeo s kampanjom za predsedničke… »

Nikolić: Prirodno da budem kandidat SNS

Danas 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da još nije odlučio da li će se na izborima sledeće godine ponovo kandidovati za tu funkciju i da je, ako to uradi prirodno da bude kandidat Srpske napredne stranke. Kada dođe vreme za kampanju… »

Teo postao deo istorije

Danas 25.11.2016
Košarkaši moskovskog CSKA pobedili su Baskoniju u 9. kolu Evrolige – 112:84. uz fenomenalnu partiju Miloša Teodosića koji je ušao u istoriju Evrolige. Srpski plejmejker završio je meč protiv Baskonije sa svojim najboljim indeksom korisnosti u… »

Dačić: Afirmacija stavova Srbije

Danas 26.11.2016
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je tokom Samita Frankofonije sa više predsednika, premijera i ministara inostranih poslova država članica, kao i sa Generalnom sekretarkom Frankofonije Mikaelom Žan i… »

U Seulu na hiljade protestanata traže ostavku predsednice

Danas 26.11.2016
Na hiljade ljudi okupilo se ponovo u Seulu zahtevajući Park Geun-hje zbog korupcionaškog skandala. Prema podacima iz policije, 25.000 policajaca raspoređeno širom prestonice Južne Koreje, a ulice koje vode do njene rezidencije su blokirane. Takođe… »

Vesić: Tramvaji će ponovo ići od Slavije do Kalemegdana

Danas 26.11.2016
Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da izmena projekta rekonstrukcije Trga Slavija predviđa i uvođenje šina u Ulicu kralja Milana i ponovno uspostavljanje tramvajskog saobraćaja prema Kalemegdanu. On je naveo da je ideja da od Slavije… »

Nikolić uputio Skupštini listu kandidata za Ustavni sud

Danas 26.11.2016
Predsednik Tomislav Nikolić uputio je skupštini listu kandidata za sudije Ustavnog suda, potvrdila je za "Politiku" predsednikova savetnica Stanislava Pak. Stanislava Pak nije nije želela da otkrije imena kandidata, prenosi N1. Kako taj list… »

Davenport: Niko od Srbije ne traži da uvede sankcije Rusiji

Danas 25.11.2016
Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Majkl Davenport izjavio je Kuriru da je spreman ponovo da ode na sednicu Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije. On je izjavio da poziv još nije dobio a da će otići u Skupštinu ako budu… »

Udovičić o primeni novog Zakona o sportu

Danas 26.11.2016
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je danas 11. Nacionalnom seminaru Sportskog saveza Srbije na kome je glavna tema bila primena novog Zakona o sportu. Seminar se održao u okviru petog Međunarodnog sajma sporta. Ministar je govorio… »