Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 26.11.2016

Zatočenica opstipacije

Danas 26.11.2016
Nema, naravno, ničeg zazornog u “izveštavanju i pisanju”, ali i te kako ima u načinu pisanja, što će reći - u huškanju na krvoproliće, u propagandnom laganju i širenju zapaljivih dezinformacija. Malo je reći da sam se takoreći strunio… »

Nagrada za najukusniju tortu Kristini Gašpar

Danas 26.11.2016
Nagradu za najukusniju tortu na ovogodišnjoj “Reviji torti” na Međunarodnom etno sajmu hrane i pića osvojila je fudblogerka Kristina Gašpar, autorka bloga „Domaćica za vas“ i saradnica portala Danas. Revija torti, kolača i peciva… »

Trampom protiv Mareja

Danas 26.11.2016
Celih kletih devedesetih, i u vreme kad je Goran Ivanišević osvojio Vimbldon (2001), vizija o srpskom predsedniku na tribinama tog mitskog mesta delovala je nadrealno. Tadićeva tri prsta (tačnije šest; dva puta po tri), u hramu tenisa bila bi… »

Nije do mene...

Danas 26.11.2016
Ne da mi se o trampavoj maniji, koja evo još traje, nisam raspoložen ni za mlađahnog Vučića, kojem kao još nije jasno je li prvi sluga svih Srba, posebice regionalnih, ili je prvi sluga u vladi države Srbije, ... ...pa se i kosmičkim Teslom… »

Koliko NATO-a?

Danas 26.11.2016
Koliko nam to "više NATO-a" treba? Toliko da Hrvatska iz svoga državnog proračuna plaća pomoćnicu glavnoga tajnika vojnog saveza i još joj ustupi na korištenje predsjedničku palaču na Pantovčaku, skupa s poslugom, svitom i počasnom gardom? To… »

Humanitarno licemerje

Danas 26.11.2016
Ukoliko mi, stanovnici Zapada, zaista želimo da prevladamo rasizam, prvo što treba da napustimo jeste politički korektan proces beskrajnog samookrivljavanja. Iako je kritika današnje levice koju iznosi Paskal Brukner često na ivici tragikomedije, to… »

Penzioner koji je vratio Vučiću 5.000 dinara

Danas 26.11.2016
* Strahovito sam povređen jer ja imam više radnog staža u leđnom položaju aviona nego što on ima uopšte radnog staža u nekoj firmi. Instruktor letenja u penziji Mile Delić poštanskom uputnicom prosledio je premijeru Aleksandru Vučiću… »

Skupštinsko ogledalo za našminkanu vlast

Danas 26.11.2016
Šta nije u redu sa političkim životom u Srbiji može se uživo pratiti u direktnom televizijskim prenosima iz Skupštine. Nije tu reč više o rijaliti predstavi - lažnoj stvarnosti napravljenoj na lažnim ulogama lažnih ličnosti i njihovim… »

Biljana Krstić: Suncokret

Danas 26.11.2016
Koncertom koji će biti održan u subotu u Sava centru, Biljana Krstić obeležiće četrdeset godina prisustva na muzičkoj sceni i deceniju i po rada sa Bistrik orkestrom. Na koncertu će izvoditi pesme koje su obeležile njenu karijeru, ali i numere sa… »

Bez informacija o žandarmeriji

Danas 26.11.2016
Predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović izjavila je danas da to skupštinsko telo nije dobilo zvaničnu informaciju o povlačenju Žandarmerije iz Kopnene zone bezbednosti prema Kosovu. Prema nezvaničnim, ali proverenim… »