Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 26.11.2016

Obradović: Janković nije moj zaštitnik

Danas 26.11.2016
Potpredsednik Srpske napredne stranke Marija Obradović izjavila je danas da bi bio minimum pristojnosti zaštitnika građana Saše Jankovića da podnese ostavku na tu funkciju, zbog toga što je, kako je objasnila, počeo s kampanjom za predsedničke… »

Nikolić: Prirodno da budem kandidat SNS

Danas 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da još nije odlučio da li će se na izborima sledeće godine ponovo kandidovati za tu funkciju i da je, ako to uradi prirodno da bude kandidat Srpske napredne stranke. Kada dođe vreme za kampanju… »

Dačić: Afirmacija stavova Srbije

Danas 26.11.2016
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je tokom Samita Frankofonije sa više predsednika, premijera i ministara inostranih poslova država članica, kao i sa Generalnom sekretarkom Frankofonije Mikaelom Žan i… »

Nikolić uputio Skupštini listu kandidata za Ustavni sud

Danas 26.11.2016
Predsednik Tomislav Nikolić uputio je skupštini listu kandidata za sudije Ustavnog suda, potvrdila je za "Politiku" predsednikova savetnica Stanislava Pak. Stanislava Pak nije nije želela da otkrije imena kandidata, prenosi N1. Kako taj list… »

Davenport: Niko od Srbije ne traži da uvede sankcije Rusiji

Danas 25.11.2016
Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Majkl Davenport izjavio je Kuriru da je spreman ponovo da ode na sednicu Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije. On je izjavio da poziv još nije dobio a da će otići u Skupštinu ako budu… »

Beležnici izdali milion isprava

Danas 26.11.2016
Javno beležništvo u Srbiji je nakon dve godine rada na izizetno zadovoljavajućem nivou, a to potvrđuje i nedavni prijem Javnobeležničke komore Srbije u Međunarodnu uniju notara, koja je ocenila da je javnobeležnička profesija ispunila sve… »

Žigmanov: Očekujem da mi premijer odgovori

Danas 26.11.2016
Očekujem odgovor od premijera Srbije, naravno, jer je reč o vrlo ozbiljnom problemu, problemu koji dovodi u pitanje smisao političkog angažmana Hrvata u Srbiji - ističe u izjavi za Danas Tomislav Žigmanov... ... predsednik Demokratskog saveza Hrvata… »

SNP može da „izbalansira“ Vuka Jeremića

Danas 26.11.2016
*Ako bi se SNP odlučila da podrži Jeremića, on bi dobio dodatne glasove nacionalnog korpusa u biračkom telu, a od Nenada Popovića - sada nedostajuću podršku Rusije. Vuk Jeremić, između ostalog i agilan (samo)lobista, po rejtingu, informacijama i… »

Vlast polako ukida parlament

Danas 26.11.2016
* Gojković: Očigledna je namera da se preko parlamenta napravi nešto što može da izazove veću političku krizu *Šarović: Vlast je dobila većinu, ali ne i apsolutnu vlast i dužna je da poštuje minimum Poslovnika. Od uvođenja višestranačja u… »

Milan Stamatović: Vučić i Nikolić sačuvali Mila Đukanovića

Danas 25.11.2016
Milan Stamatović (SNP), kandidat za predsednika Srbije i predsednik opštine Čajetina, saopštio je da premijer i predsednik Srbije već 40 dana, od okončanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori... ... odbijaju da prime na razgovor legitimne… »