Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 26.11.2016

Reakcije na smrt Fidela Kastra

Danas 26.11.2016
Smrt dugogodišnjeg kubanskog lidera Fidela Kastra izazvala je danas različite reakcije u svetu. Mladi su se danas okupljali na ulicama Havane žaleći za svojim sunarodnikom, a u pojedinim američkim gradovima izbegli Kubanci su slavili. Povodom smrti… »

U Seulu na hiljade protestanata traže ostavku predsednice

Danas 26.11.2016
Na hiljade ljudi okupilo se ponovo u Seulu zahtevajući Park Geun-hje zbog korupcionaškog skandala. Prema podacima iz policije, 25.000 policajaca raspoređeno širom prestonice Južne Koreje, a ulice koje vode do njene rezidencije su blokirane. Takođe… »

Uhapšen general iz Putinovog obezbeđenja

Danas 25.11.2016
General Genadij Lopirev iz ruske Federalne službe za zaštitu (FSO), koja je zadužena je za zaštitu lične bezbednosti ruskog predsednika Vladimira Putina i drugih ruskih zvaničnika, uhapšen je u petak. On je uhapšen zbog sumnje da je primao mito… »

Vladimir Putin predao ruski pasoš Stivenu Sigalu

Danas 26.11.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin je u petak u Kremlju uručio ruski pasoš američkom glumcu Stivenu Sigalu i rekao da se nada da je to znak normalizacije odnosa između Moskve i Vašingtona. Putin je čestitao i rukovao se s bivšom holivudskom zvezdom… »

Republikanci rastrzani između Romnija i Đulijanija

Danas 25.11.2016
* Nesuglasice otvaraju vrata za nove kandidate, među kojima bi mogao da se nađe i Dejvid Petreus, general u penziji i bivši direktor CIA. Pitanje ko će biti državni sekretar SAD u administraciji novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa… »

FIJON: Može se otvoriti pitanje nezavisnosti Kosova

Danas 25.11.2016
* “Ja bezuslovno ne odobravam okupaciju Krima, ali se isto tako može postaviti pitanje nezavisnosti Kosova koja je bila proglašena u potpunom neskladu sa međunarodnim pravom" U Francuskoj su obavljeni poslednji medijski dueli između Fransoa Fijona i… »

Da je pobedila Klintonova, SAD bi krenule u ratove

Danas 25.11.2016
* SAD nikada nisu razumele da više ne vladaju okolnosti pod kojima je Krim predat Ukrajini 1954, da se Kosovo ne može koristiti kao presedan, te da se u slučaju Ukrajine treba zalagati za federalno, decentralizovano rešenje. Ne dopada mi se reč… »