Izvor: Dnevnik/Vojvodina arhiva vesti 26.11.2016

Vučević: Održavanje javne higijene prioritet

Dnevnik 26.11.2016
Gradonačelnik Novog Sada Miloš vučević danas je zajedno sa članom Gradskog veća za komunalne poslove Vladimirom Stojkovićem posetio JKP preduzeće "Čistoća", gde su sa direktorom Vladimirom Zelenovićem obavili uvid opreme i novih vozila u voznom… »

Tradicija se ne samo nasleđuje nego i zadobija

Dnevnik 26.11.2016
Nadaleko čuvena i poštovana Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj”, danas svakako ne bi bila to što jeste da nije bilo generacija zaslužnih ljudi koje su za više od tri veka postojanja te cenjene ustanove. prošli kroz nju i upravljali njome. Među… »

Preko hobija do dobrog posla

Dnevnik 26.11.2016
Mama biznis fest, drugi po redu, okupio je juče u tržnom centru „Merkator„ pedeset mama preduzetnica. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa različitim delatnostima kojima se mame Novosađanke bave, od šminkanja i masaže, preko ručnog… »

Strateški plan upravljanja Petrovaradinskom tvrđavom

Dnevnik 26.11.2016
Nacrt plana upravljanja Petrovaradinskom tvrđavom, kao kulturnim doborom, na kojem Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Novog Sada radi od 2015, trebalo bi da bude završen sredinom naredne godine. Posle javne rasprave koja nakon toga mora da… »

Zub vremena nagriza skejt-park

Dnevnik 26.11.2016
Limanski skejt-park otvoren je još 2010. godine s ciljem da svi mladi koji voze skejt, bicikl, rolere imaju jedno mesto na kojem će moći da razvijaju svoje veštine... Grad je izdvojio pozamašnu svotu novca, tačnije 24.584.965 dinara, da bi se park… »

Sećanje na hirotonisanje Svetog Petra Cetinjskog

Dnevnik 26.11.2016
U znak sećanja na Petra Prvog Petrovića Njegoša, potonjeg Svetog Petra Cetinjskog, i njegovo hirotonisanje za mitropolita Crne Gore u Donjoj crkvi u Sremskim Karlovcima 13. oktobra 1784. godine, juče su u tom sremskokarlovačkom hramu, posvećenom… »

Duborez - bekstvo iz nerealnog sveta

Dnevnik 26.11.2016
- Dubrez osposobi čoveka da radi nešto u životu jer te jednostavno skloni s ulice - kaže beskućnik Boro Batočeli, koji je počeo da se bavi tom umetnošću u zatvoru, u kojem je završio pre nekoliko godina, živeći u svetu heroina. - Za najveće… »