Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 26.11.2016

Peticijom protiv divlje deponije

Glas Zapadne Srbije 26.11.2016
Prijepolje - Na samom ulasku u Prijepolje, na desnoj obali reke Lim nalazi se nesanitarna deponija Stanjevine. Naspram deponije nalazi se naselje Zalug koje broji oko tri hiljade stanovnika. Meštani ovog naselja, njih oko 500 potpisalo je peticiju koju… »

Sud vratio otpuštene radnike

Glas Zapadne Srbije 26.11.2016
Nova Varoš - Tokom juna i jula meseca ove godine ukupno 14 radnika iz ovdašnja dva javna preduzeća ostalo je bez posla. Naime, 5 radnika „Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju“ Nove Varoši poslato je na biro za zapošljavanje nakon što… »

Srbljanović: FAP je sada zdravo preduzeće, Hodžić: učinićemo sve da broj nezaposlenih u Priboju smanjimo

Glas Zapadne Srbije 26.11.2016
U jučerašnjem Dnevniku zapadne Srbije gostovali su pomoćnik predsednika opštine Priboj za lokalni i ekonomski razvoj, Jasmin Hodžić, i član opštinskog veća, Stefan Srbljanović. Oni su razgovarali o Fapu koji ipak neće otići u stečaj kao i o… »

Posmrtno slovo Radošu Stevliću

Glas Zapadne Srbije 26.11.2016
Čačak/SAD - Poslednje godine svoga života, brat Radoš je proveo u borbi za veru svetosavsku i svetootačko Predanje pomažući izobilno brojne katakombne svetinje Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske u Egzilu. Monaštvo i verni narod ERPKM… »

Sve više nasilja u porodicama

Glas Zapadne Srbije 26.11.2016
Čačak/Užice – Skupština Srbije usvojila je Zakon o sprečavanju nasilja u porodici kojim se uvode hitne mere, koje predviđaju udaljavanje nasilnika iz porodice i zabranu prilaska žrtvi, kao i profesionalnu – disciplinsku odgovornost za… »

Portal Iskra sve više zaokuplja čitaoce

Glas Zapadne Srbije 26.11.2016
U sinoćnjem Dnevniku zapadne Srbije, gost je bio urednik portala Iskra, Zoran Šaponjić gde je govorio o nastanku portala koji sve više zaokuplja čitaoce i temama kojima se bavi. „Cilj ovog portala jeste da čitaoce ne privlačimo skandalima… »

Starac Fočo od stotinu ljeta

Glas Zapadne Srbije 26.11.2016
Prijepolje – Miloš Lučić pregrmeo je skoro čitav vek. Rođen je u Kraljevini Jugoslaviji, penzionisan u Titovoj državi, a danas živi u Republici Srbiji, gde je i dočekao da mu poštar donese čak 589 penzija. Život ga nije mazio, sa svojih 99… »

Srbija ima političku i ekonomsku stabilnost zbog uspešnih reformi

Glas Zapadne Srbije 26.11.2016
U sinoćnjem Dnevniku zapadne Srbije gostovali su predsednik GrO SPS-a u Užicu, Neđo Jovanović i šef poslaničke grupe SPS u republičkom parlamentu, Đorđe Milićević. Oni su razgovarali o problemima sa kojima se susreće Socijalistička partija… »

Užički gimnazijalci u poseti SANU

Glas Zapadne Srbije 26.11.2016
Užice - Saradnja članova sekcije užičke Gimnazije „Istorijsko sokače“ i Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) traje već tri godine, ali ove godine je podignuta na znatno viši nivo. Za devetnaest užičkih gimnazijalaca vrata su zvanično… »

Izbori u mesnim zajednicama

Glas Zapadne Srbije 26.11.2016
Čajetina - Izbori za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Čajetina biće održani u nedelju 27. novembra u prostorijama mesnih zajednica ili drugim prostorijama koje odrede Saveti. Izbore za članove Saaveta MZ sprovešće izborne… »