Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 26.11.2016

Živković: Za Novu stranku Janković je kandidat

Novi magazin 26.11.2016
Predsednik Nove stranke Zoran Živković danas je rekao da je što se njegove stranke tiče ombudsman Saša Janković kandidat za predsednika Srbije. "Trenutno postoji jedan kandidat za predsednika Srbije predložen od 100 ličnosti, ima za sada podršku… »

U Madridu skupovi za i protiv Kastra

Novi magazin 26.11.2016
Španski kralj Felipe VI izjavio je večeras da preminuli Fidel Kastro nesumnjivo predstavlja "figuru od istorijskog značaja", dok su u Madridu organizovani skupovi za i protiv Kastra, bivšeg kubanskog predsednika i oca Kubanske revolucije. "Kastro… »

Nikolić: Bilo bi prirodno da budem kandidat SNS

Novi magazin 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da još nije odlučio da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima i dodao da bi, ukoliko to učini, bilo prirodno da bude kandidat Srpske napredne stranke. "Kad dođe vreme za kampanju… »

Vučić, Nikolić i Dačić uputili telegrame saučešća povodom smrti Kastra

Novi magazin 26.11.2016
Premijer i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputili su danas telegrame saučešća povodom smrti dugogodišnjeg lidera Kube Fidela Kastra. Vučić: Srbija će uvek ceniti slobodarski… »

Janković obrazložio zašto se ne izjašnjava o kandidaturi

Novi magazin 26.11.2016
Zaštitnik građana Saša Janković je u intervjuu za Dojče vele obrazložio zašto ne odgovara na pitanje da li će se kandidovati na predsedničkim izborima. “U ovom momentu, krajem novembra, kao zaštitnik građana kažem da je najbitnije da izbori… »

Dačić o unapređenju ekonomske i političke saradnje

Novi magazin 26.11.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se tokom Samita Međunarodne organizacije Frankofonije sastao sa generalnim sekretarom Organizacije Mikaelom Žan i šefovima delegacija više zemalja. Dačić je razgovarao sa predsednikom Francuske Fransoa… »

Obeleženo 210 godina od smrti Vase Čarapića

Novi magazin 26.11.2016
U Beogradu je danas obeleženo 210 godina od pogibije borcа zа oslobođenje Beogrаdа i Srbije od Turаkа Vase Čarapića, a tim povodom zаmenik grаdonаčelnikа Andrejа Mlаdenović položio je venаc nа spomenik tom junaku Prvog srpskog… »

Žena se utopila u Ibru kod Zubinog Potoka

Novi magazin 26.11.2016
Starija žena utopila se danas u reci Ibar na severu Kosova, u selu Pridvorica u opštini Zubin Potok. Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da je u pitanju V.V. (75) i da se nesreća dogodilo oko 15 sati. "Žena je… »

Ješić: Opozicija treba da razmotri i opciju napuštanja parlamenta

Novi magazin 26.11.2016
Poslanik i funkcioner Demokratske stranke (DS) Goran Ješić ocenio je danas da je parlamentarizam u Srbiji "ozbiljno ugrožen" i da političko nasilje vlasti nad opozicijom obesmišljava postojanje parlamenta, zbog čega bi opozicija morala da preispita… »

Kuburović: Izuzetno zadovoljavajući nivo javnog beležništva

Novi magazin 26.11.2016
Javno beležništvo u Srbiji je nakon dve godine rada na izuzetno zadovoljavajućem nivou, istakla je danas ministarka pravde Nela Kuburović na Prvom savetovanju javnih beležnika, koje je Javno beležnička komora organizovala u Nišu. Prema njenim… »