Izvor: RTS arhiva vesti 26.11.2016

Umro Fidel Kastro, proglašena devetodnevna žalost

RTS 26.11.2016
Bivši kubanski predsednik Fidel Kastro, revolucionarni vođa koji je izgradio komunističku državu na pragu SAD i 50 godina prkosio američkim naporima u cilju njegovog svrgavanja, preminuo je u petak uveče u 90. godini, javila je kubanska državna… »

Obradović: Srbija želi da isključi nasilje nad ženama

RTS 26.11.2016
Usvajanje Zakona o sprečavanju nasilja u porodici snažan je iskorak države u sprečavanju nasilja nad ženama, poručila je potpredsednica SNS-a Marija Obradović i istakla da će u narednih šest meseci, do početka primene zakona, predstavnici… »

Svetski lideri o Kastru

RTS 26.11.2016
Svetski državnici odaju poštu preminulom kubanskom lideru Fidelu Kastru. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Kastro "simbol jednog razdoblja" dok je francuski predsednik Fransoa Oland istakao da je on bio "oličenje Kubanske revolucije u… »

"Ako se ponovo kandidujem, bilo bi prirodno kao kandidat SNS-a"

RTS 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da još nije odlučio da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima i dodao da bi, ukoliko to učini, bilo prirodno da bude kandidat Srpske napredne stranke. Nikolić kaže da je predlog dela… »

Kuba u tišini žali za Fidelom

RTS 26.11.2016
Neposredno pre ponoći, kad je u petak uveče po lokalnom vremenu saopštena vest o smrti oca Kubanske revolucije Fidela Kastra, sve proslave i ulična muzika su stale na Kubi koja oplakuje svog "oca" Fidela, javila je agencija Frans pres. "Sa dubokom… »

Telegrami saučešća Kubi zbog smrti Fidela Kastra

RTS 26.11.2016
Državni i politički zvaničnici Srbije uputili su Kubi telegrame saučešća povodom smrti bivšeg kubanskog predsednika i revolucionarnog vođe Fidela Kastra. Takođe, telegram saučešća uputio je i predsednik RS Milorad Dodik. Predsednik Srbije… »

Hrvatska predsednica se slikala sa ustaškom zastavom

RTS 26.11.2016
Na društvenim mrežama se pojavila fotografija hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović sa ustaškom zastavom, piše "Indeks". Kancelarija hrvatske predsednice: Ne vidimo ništa sporno u zastavi. Profesor u Torontu Tihomir Janjiček je objavio… »

Kubanski emigranti u Majamiju slave zbog Kastrove smrti

RTS 26.11.2016
Nakon vesti o smrti Fidela Kastra, kubanski emigranti u kvartu "Mala Havana" u Majamiju izašli su na ulice i slavili uz pogrdna skandiranja. Vest o smrti Fidela Kastra izazvala je oprečne reakcije - dok u Havani tuguju, na ulicama Majamija se slavi… »

Uhapšen zbog napada na hirurga u Beogradu

RTS 26.11.2016
N. B. star 42 godine uhapšen je zbog sumnje da je ispred kioska u Beogradu naneo više udaraca u glavu lekaru Kliničkog centra Srbije. Uhapšena osoba osumnjičena je za napad ispred kioska na uglu Vladetine i Ulice kraljice Marije, saopštio je MUP… »

Junker: Tramp ponavlja upozorenja svojih prethodnika

RTS 26.11.2016
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da bi Turska trebalo pažljivije da prihvati upozorenje EU o zamrzavanju pregovora o članstvu i pobrine se za reforme koje Unija traži. Napominje da će sledeće nedelje Evropska komisija… »