Izvor: RTS arhiva vesti 26.11.2016

Vojvodina u finišu srušila Bačku

RTS 26.11.2016
Fudbaleri Vojvodine kao gosti savladali su Bačku sa 1:0 i zadržali treće mesto na tabeli sa 38 bodova koliko ima i drugoplasirani Partizan. U gradskom derbiju Rad i Voždovac su odigrali bez golova. Javor je slavio u Novom Pazaru nakon preokreta, 2:1… »

U Kuršumliji otkriveni ostaci pet Jerininih gradova

RTS 26.11.2016
Tim arheologa Narodnog muzeja Toplice iz Prokuplja i Narodnog muzeja iz Beograda proteklih dana je na potezu od Kuršumlije do Lukovske banje otkrio ostatke pet velikih ranovizantijskih gradova. Arheološkinja Narodnog muzeja Toplice iz Prokuplja Julka… »

Rekonstrukcija Intera, stižu Rodrigez, Verati i Lindelof

RTS 26.11.2016
Milanski Inter rekonstruisaće ekipu u zimskom prelaznom roku, petorica fudbalera napustiće klub, a u novajlije biće uloženo 150 miliona evra, prenose italijanski mediji. Kako pišu "Korijere delo Sport" i "Tutosport", vlasnici iz Kine pomenuti iznos… »

Izbor 200 savetnika za nadzor obrazovnih ustanova

RTS 26.11.2016
Provera rada nastavnika već godinama je zbog malog broja savetnika problem i predmet polemike. U narednoj godini - to će biti konačno ispravljeno. Naime, Ministarstvo prosvete objavilo je konkurs za izbor 200 savetnika, koji će biti angažovani kao… »

Oživljavaju staroplaninska sela

RTS 26.11.2016
Visočki Odorovci je selo u dimitrovgradskoj opštini i poput ostalih staroplaninskih sela, gotovo je opustelo. Ipak, u poslednje vreme obnavljaju se pojedina domaćinstva - u nadi da će oni koji vole lov, ribolov ili planinarenje posetiti ovaj kraj na… »

Posle 65 godina braka preminuli istog dana

RTS 26.11.2016
Ni smrt ih nije rastavila! Ferdinando i Meri Asera preminuli su dva dana nakon što su s porodicom i prijateljima proslavili 65. godišnjicu braka. Ferdinando (89) i Meri (86) su se upoznali 1951. godine u malom mestu blizu Napulja, gde je Ferdinando… »

Rozberg ili Hamilton, na sve ili ništa

RTS 26.11.2016
Ako je istina da je istorija učiteljica života, onda je sve rešeno. Jedini sin svetskog prvaka koji je i sam osvojio titulu u Formuli 1, Dejmon Hil, učinio je to 1996. godine, 34 godine nakon što je po prvi put šampion postao tata Grejem. Keke, otac… »

Evropa u predizbornim mukama

RTS 26.11.2016
Pred evropskim zemljama je izborna godina. Počev od italijanskog refrenduma, preko austrijskih i francuskih predsedničkih i holandskih i nemačkih parlamentarnih izbora. Sve u vreme pretnje terorizmom, izbegličke krize i političkih potresa u Evropi i… »

Gde ima vinove loze ima i ljudi

RTS 26.11.2016
Zaista, da li postoji biljka koja se više vezuje za ljudsku civilizaciju od vinove loze? U mnogim tradicijama vinova loza je sveto drvo, a vino napitak bogova. Loza je vekovima nesmetano sađena i gajena u udaljenim oblastima, od Anadolije i Kavkaza… »

Kako do moralnijeg društva ‒ jedno od najvažnijih pitanja savremene bioetike

RTS 26.11.2016
Šta bi to moglo učiniti naš svet boljim? Da li bi veći broj ljudi sa osobinama Vladike Nikolaja, Majke Tereze, Mahatme Gandija doneo mir, bolju raspodelu bogatstva i resursa, duhovni napredak? Poslednjih godina lome se koplja da li je sa moralnog i… »