Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 26.11.2016

Hrvatska predsednica se slikala sa ustaškom zastavom

RTS 26.11.2016
Na društvenim mrežama se pojavila fotografija hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović sa ustaškom zastavom, piše "Indeks". Kancelarija hrvatske predsednice: Ne vidimo ništa sporno u zastavi. Profesor u Torontu Tihomir Janjiček je objavio… »

Dodik: Izetbegović Srbin koji beži od svog porekla

RTS 26.11.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović - Srbin koji beži od svog porekla, prenela je agencija "Hina" banjalučke medije. Ako već Izetbegović hoće da ide do kraja, mogli bismo otići i… »

Davor Bernardić umesto Milanovića na čelu SDP-a

RTS 26.11.2016
Prema nezvaničnim rezultatima izbora u hrvatskom SDP-u, Davor Bernardić je potvrdio nadmoć iz prvog kruga izbora i gotovo sigurno postaje novi predsednik te stranke, prenose hrvatski mediji. Na izbore je izašlo nešto manje članova SDP-a nego u prvom… »

Obeležena godišnjica Drugog zasedanja AVNOJ-a u Jajcu

RTS 26.11.2016
Partizanske uniforme i kape sa petokrakama preplavile su centar Jajca, a nisu izostale ni partizanske pesme. Gotovo hiljadu antifašista iz svih republika bivše Jugoslavije okupilo se u Jajcu povodom obeležavanja 73. godišnjice Drugog zasedanja… »

BiH odobrila projekat građenja graničnog prelaza sa Srbijom

RTS 26.11.2016
Savet ministara BiH je na telefonskoj sednici u petak doneo odluku o odobravanju projekta izgradnje graničnog prelaza sa Srbijom Bratunac-Ljubovija. Banjalučke Nezavisne novine navode da se očekuje da međunarodni tender za izgradnju ovog prelaza bude… »

Austrija, u lavini poginula najmanje jedna osoba

RTS 26.11.2016
Najmanje jedna osoba je poginula, a više njih je ozbiljno povređeno u lavini u austrijskim Alpima, prenosi "Rojters" pozivajući se na austrijske medije. Do nesreće je došlo posle podneva, kada se na osam skijaša, koji su se peli na planinu u blizini… »

Dve nedelje pred izbore, velika prednost za VMRO-DPMNE

RTS 26.11.2016
Najnovije istraživanje agencije Brima Galup pokazuje da je partije Nikole Gruevskog u velikoj prednosti dve nedelje pred parlamentarne izbore u Makedoniji. Među albanskim strankama, najpopularnija Demokratska unija za integracije Alija Ahmetija, ispred… »