Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 26.11.2016

Obradović: Srbija želi da isključi nasilje nad ženama

RTS 26.11.2016
Usvajanje Zakona o sprečavanju nasilja u porodici snažan je iskorak države u sprečavanju nasilja nad ženama, poručila je potpredsednica SNS-a Marija Obradović i istakla da će u narednih šest meseci, do početka primene zakona, predstavnici… »

Svetski lideri o Kastru

RTS 26.11.2016
Svetski državnici odaju poštu preminulom kubanskom lideru Fidelu Kastru. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Kastro "simbol jednog razdoblja" dok je francuski predsednik Fransoa Oland istakao da je on bio "oličenje Kubanske revolucije u… »

"Ako se ponovo kandidujem, bilo bi prirodno kao kandidat SNS-a"

RTS 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da još nije odlučio da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima i dodao da bi, ukoliko to učini, bilo prirodno da bude kandidat Srpske napredne stranke. Nikolić kaže da je predlog dela… »

Telegrami saučešća Kubi zbog smrti Fidela Kastra

RTS 26.11.2016
Državni i politički zvaničnici Srbije uputili su Kubi telegrame saučešća povodom smrti bivšeg kubanskog predsednika i revolucionarnog vođe Fidela Kastra. Takođe, telegram saučešća uputio je i predsednik RS Milorad Dodik. Predsednik Srbije… »

Susreti Dačića sa čelnicima država članica Frankofonije

RTS 26.11.2016
Tokom Samita Frankofonije u prestonici Madagaskara Antananarivu prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imao je 28 bilateralnih susreta sa predsednicima država, premijerima, ministrima spoljnih poslova i visokim… »

Kolundžija: Vlast da da kandidata, pa opozicija da razgovara

RTS 26.11.2016
Potpredsednica DS-a Nada Kolundžija smatra da vladajuća koalicija treba da izađe prva sa svojim kandidatom za predsedničke izbore u Srbiji, a da zatim počnu ozbiljni razgovori opozicije o tome ko bi bio njen kandidat. "Vladajuća većina mora da… »

Nikolić predložio kandidate za sudije Ustavnog suda

RTS 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je Skupštini listu kandidata za sudije Ustavnog suda, potvrdila je za "Politiku" predsednikova savetnica Stanislava Pak. Stanislava Pak, međutim, kako navodi list, nije želela da otkrije imena kandidata. Prema… »

Grad Beograd odao počast vojvodi Vasi Čarapiću

RTS 26.11.2016
Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović položio je venac na spomenik Vasi Čarapiću, povodom 210 godina od pogibije istaknutog borca za oslobođenje Beograda i Srbije od Turaka. Andreja Mladenović je podsetio da se danas prisećamo pogibije velikog… »

Peticija DS-a za besplatan SOS broj za prijavljivanje nasilja nad ženama

RTS 26.11.2016
Forum žena Demokratske stranke (DS) je u Knez Mihajlovoj ulici povodom "16 dana aktivizma, borbe protiv nasilja nad ženama" pokrenuo peticiju u kojoj od Vlade Srbije traži besplatan SOS broj za prijavljivanje nasilja nad ženama i žrtvama porodičnog… »

Žena se utopila u Ibru kod Zubinog Potoka

RTS 26.11.2016
Starija žena utopila se u reci Ibar na severu Kosova, u selu Pridvorica u opštini Zubin Potok. Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je za Tanjugu da je u pitanju V. V, stara 75 godina. Prema njegovim rečima, nesreća se… »